Son Dakika
--:--:--

Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda konuştu

Türk Devletleri Teşkilatı’ndan Bakan Hulusi Akar’ın Vurguladığı Önemli Konular Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) genel sekreteri tarafından yapılan açıklamada, Türk dünyasının bölgesel dengeleri şekillendirmede daha etkin bir rol oynaması gerektiğine vurgu yapıldı. TDT’nin en büyük gücünün üyeler arasındaki karşılıklı güven ve iş birliğinin artması olduğunu belirten genel sekreter, bölgesel ve küresel zorluklarla karşı karşıya kalan Türk…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda konuştu

Türk Devletleri Teşkilatı’ndan Bakan Hulusi Akar’ın Vurguladığı Önemli Konular

Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) genel sekreteri tarafından yapılan açıklamada, Türk dünyasının bölgesel dengeleri şekillendirmede daha etkin bir rol oynaması gerektiğine vurgu yapıldı. TDT’nin en büyük gücünün üyeler arasındaki karşılıklı güven ve iş birliğinin artması olduğunu belirten genel sekreter, bölgesel ve küresel zorluklarla karşı karşıya kalan Türk dünyasının ortak adımlar atarak bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan, TDT’nin 12. Zirvesi’nde ele alınan ana temasın “bölgesel barış ve güvenlik” olduğunu vurgulayarak, ortak coğrafyanın geleceği için bu konunun hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi. Kalıcı barışın ve uzun vadeli istikrarın sağlanmasının, teşkilat üyeleri arasındaki sürekli eşgüdüm ve ortaklığın güçlenmesiyle mümkün olacağını belirten genel sekreter, jeopolitik konularda uyum içinde hareket etmenin ve uluslararası platformlarda iş birliğini artırmanın önemine değindi.

Türk dünyasının birliğine vurgu yaparak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin TDT’ye katılımının bölgedeki birliği güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı haksız izolasyonların kaldırılması ve haklarının tanınmasının ortak sorumlulukları olduğunu ifade ederek, Güney Kafkasya’da sağlanan ilerlemelerin de önemine dikkat çekti.

Ateşkes çağrısı yaparak, Gazze’de yaşanan trajedinin herkesin vicdanını yaraladığını belirten genel sekreter, kalıcı barışın sağlanması, insani yardımların engelsiz erişimi ve iki devletli çözümün önemine değindi. Ayrıca, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve birliğinin desteklenmesine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, ülkenin ekonomik kalkınmasına destek olunması gerektiğini belirtti.

Bakan, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ederek, ülkeler arasında bölünmeye yönelik girişimlere karşı çaba göstereceklerini ve kapsayıcı bir siyasi sürecin kurulması için çalışacaklarını sözlerine ekledi. Bu doğrultuda, Türk Devletleri Teşkilatı’nın önümüzdeki dönemdeki çalışmaları merakla bekleniyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Siirt Havalimanı Yenilenen Yüzüyle Yeniden Uçuşlara Açıldı
Siirt Havalimanı Yenilenen Yüzüyle Yeniden Uçuşlara Açıldı
İletişim Başkanlığından Okullarda Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Hamlesi
İletişim Başkanlığından Okullarda Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Hamlesi
18 İlde Nitelikli Dolandırıcılık Operasyonu 281 Gözaltı
18 İlde Nitelikli Dolandırıcılık Operasyonu 281 Gözaltı
Bakan Kurum Trabzon’da 17 Ülke Basınıyla COP31 Vizyonunu Paylaştı
Bakan Kurum Trabzon’da 17 Ülke Basınıyla COP31 Vizyonunu Paylaştı
Dekoratif Hava Nemlendirici Rehberi | Kışın Ev Havası ve Dekor
Dekoratif Hava Nemlendirici Rehberi | Kışın Ev Havası ve Dekor
İletişim Başkanı Duran 111 Dönem Kaymakam Adayları ile Buluştu
İletişim Başkanı Duran 111 Dönem Kaymakam Adayları ile Buluştu
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması