Son Dakika
--:--:--
Gündem

Kocaeli'de belediye atıklarının yönetimi konuşuldu

Büyükşehir yetkilileri, İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde “Belediye Atıklarının Yönetimi” konulu bir toplantı gerçekleştirdi

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kocaeli'de belediye atıklarının yönetimi konuşuldu

Büyükşehir yetkilileri, İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde "Belediye Atıklarının Yönetimi" konulu bir toplantı gerçekleştirdi

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sıfır atık hedefi doğrultusunda "Belediye Atıklarının Yönetimi" konulu bir toplantı gerçekleştirdi. İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya ilçe belediyelerinin başkan yardımcıları, temizlik işleri şube müdürleri, iklim değişikliği ve sıfır atık şube müdürleri katıldı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem ve İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kocaeli'de atıkların yönetimine ilişkin genel değerlendirmelerde bulundu.

ATIK YÖNETİMİ ELE ALINDI

Toplantıda organik atıklar, geri kazanılabilir atıklar, park-bahçe atıkları, tadilat atıkları ve özel atıkların yönetimi konuları detaylı bir şekilde ele alındı. Katılımcılar, mevcut uygulamalardaki eksiklikleri ve yanlışlıkları değerlendirerek, etkin bir kaynakta ayrı toplama sisteminin oluşturulması amacıyla fikir alışverişinde bulundu.

TESİSLER VE ATY İNCELEMESİ YAPILDI

Toplantının ardından İZAYDAŞ içerisinde faaliyet gösteren tesisler ve Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Tesisi incelendi. Bu inceleme ile atıkların nasıl yönetildiği, geri dönüştürüldüğü ve ekonomiye kazandırıldığı konularında bilgi sahibi olundu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ATIK YÖNETİMİ İÇİN ADIMLAR

Bu tür toplantılarla çevreye duyarlı ve sürdürülebilir atık yönetim sistemlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Toplantılar, katılımcılara atık yönetimi süreçlerini iyileştirme ve sıfır atık hedeflerine ulaşma konularında önemli bilgiler ve stratejiler sunuyor. Böylelikle daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için belediyeler arasında iş birliği ve koordinasyon sağlanarak, atıkların etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi amaçlanıyor.

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
İletişim Başkanı Duran’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı
İletişim Başkanı Duran’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı
Bursa Yağlı Boya Kursu ile Renk ve Doku Çalışmaları
Bursa Yağlı Boya Kursu ile Renk ve Doku Çalışmaları
Maltepe’de Çöken Binanın Hak Sahipleri Yeni Konutlarına Kavuşuyor
Maltepe’de Çöken Binanın Hak Sahipleri Yeni Konutlarına Kavuşuyor
Yıldırım’da Afetlere Karşı Telsiz Ağı Kuruldu
Yıldırım’da Afetlere Karşı Telsiz Ağı Kuruldu
Bakanlık Binasının Elektriği Güneşten Sağlanıyor
Bakanlık Binasının Elektriği Güneşten Sağlanıyor
İletişim Başkanı Duran’dan Zonguldak Maden Kazası İçin Taziye
İletişim Başkanı Duran’dan Zonguldak Maden Kazası İçin Taziye
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.