Kahramanmaraş’ta anaokulu öğrencileri jandarma yelekleriyle yol kontrol noktasında görev yaparak hayallerini gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde anaokulu öğrencilerinin jandarma olma isteği, ilçe jandarma ekiplerinin desteğiyle gerçekleşti. Şehitler İlkokulu anasınıfı öğrencileri, jandarma olma arzularını öğretmenleri Ayşe Özdemir ile paylaştı.
Özdemir, öğrencilerin talebini İlçe Jandarma Komutanlığına iletti. Bunun ardından yetkililer, küçük öğrencilere jandarma yelekleri vererek hayallerini yaşamalarını sağladı.
Jandarma yeleklerini giyen öğrenciler, Adana-Kahramanmaraş kara yolu üzerindeki kontrol noktasında ekiplerle birlikte araçları durdurarak trafik denetimine katıldı. Emniyet kemeri takan sürücülere teşekkür eden çocuklar, bu deneyimle sevincini yaşadı.
Kontrol noktasında durdurulan sürücülerden Serdar Danacı, böyle bir uygulamayla ilk kez karşılaştığını belirterek çocukların kendisini durdurmasının kendisini şaşırttığını söyledi. Danacı, uygulamanın çocuklar için eğitici olduğunu ifade ederek komutanlarına teşekkür etti.
Anasınıfı öğretmeni Ayşe Özdemir, öğrencilerinin hayalini gerçekleştiren jandarma ekiplerine teşekkürlerini iletti. Özdemir, öğrencilerin trafik uygulamasına yönlendirilmesinin onları mutlu ettiğini ve çocukların yaşayarak öğrenmesinin önemli olduğunu vurguladı.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap