Sağlık Bakanı Memişoğlu, Düzce Akçakoca Devlet Hastanesi’nin açılış törenine katıldı; 50 yataklı hastanenin kapasitesi ve Düzce’deki sağlık yatırımları açıklandı.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Düzce Akçakoca Devlet Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. Bakan, 2 Kasım 2026’da gerçekleşen törende şehrin sağlık altyapısındaki gelişmeleri değerlendirdi.
Bakan Memişoğlu, 2002’den bu yana Düzce’de 10 yeni hastanenin hizmete girdiğini ve aile sağlığı merkezlerinden 112 acil sağlık istasyonlarına kadar 27 yeni sağlık merkezinin kazandırıldığını belirtti. Düzce Merkez ve Cumayeri ilçelerinde aile sağlığı merkezlerinin inşaatlarının sürdüğünü, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi için 400 yataklı ek binanın proje çalışmalarına başlandığını ifade etti.
Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde PET-CT cihazının hizmete alındığını aktaran Bakan Memişoğlu, LINAC cihazının ihalesinin yapıldığını ve cihazın 2027 yılında hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Bakan, kanser hastalarının tanı ve tedavi hizmetlerine kendi şehirlerinde ulaşabilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Bakan, yatırımların merkezinde insanın bulunduğunu vurguladı.
Evde sağlık, uzaktan sağlık ve palyatif bakımın entegre edildiği yeni modelde Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ESKOM) uygulamasının pilot illerde başladığı bildirildi. Aile hekimlerinin hastalarının evde sağlık ihtiyacını ESKOM’a ileteceği, palyatif bakım hastalarının durumunun da aile hekimlerine aktarılacağı belirtildi.
Düzce Akçakoca Devlet Hastanesi’nin 50 yatak kapasitesi, 28 poliklinik, ameliyathaneler, diş üniteleri ve yoğun bakım ünitesiyle hizmet vereceği açıklandı. Hastanenin 222 araçlık otoparkı da bulunuyor. Bakan ayrıca Düzce Üniversitesi’nin geleneksel ve tamamlayıcı tıp ile tıbbi-aromatik bitkiler alanındaki çalışmalarına değindi.
Bakan Memişoğlu, geçen hafta gerçekleştirilen 12’nci Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nın dünyanın çeşitli ülkelerinden bilim insanlarını ve sağlık bakanlarını bir araya getirdiğini, kurultaya 2 binin üzerinde kişinin katıldığını söyledi. Konuşmasını hastanenin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap