Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Burdur’da sağlık yatırımlarını ve çalışanlara yönelik yeni düzenlemeleri duyurdu. Hastanelerde 24 saat kreş hizmeti başlıyor.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 20 Ağustos 2026 Perşembe günü Burdur’a ziyarette bulundu. Bakan Memişoğlu, Burdur Valiliğini ziyaret ederek Vali Tülay Baydar Bilgihan ve yetkililerle görüştü.
Valilikte açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” programı kapsamında illeri gezdiklerini ve Burdur’da sağlık alanındaki değerlendirmeleri yapacaklarını belirtti. Sağlık çalışanlarının vatandaşlara şifa sunmak için gösterdiği çabayı takdir ettiğini kaydeden Memişoğlu, Bakanlık olarak sağlık çalışanlarına yönelik bir yapılanmaya gittiklerini ifade etti.
Bakan Memişoğlu, hastanelerde, özellikle büyük hastanelerde kreş ve anaokulu yapılanmasına gidileceğini duyurdu. Bu kapsamda 24 saat hizmet verecek güvenli kreşlerin kurulacağını ve bu yıl 7 hastanede uygulamaya başlanacağını söyledi. Sağlık çalışanlarının yüzde 60’ından fazlasının kadınlardan oluştuğuna dikkat çeken Memişoğlu, kreşlerle çalışanların çocuklarını güven içinde bırakarak görevlerini sürdürebilmelerini amaçladıklarını vurguladı.
Burdur’un sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için planlamalar yapıldığını aktaran Bakan Memişoğlu, 2023 sonunda 400 yataklı Burdur Devlet Hastanesinin hizmete girdiğini hatırlattı. Burdur’da tıp fakültesi kurulduğunu ve devlet hastanesinin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne dönüştürülerek tıp fakültesiyle entegre çalışacağını kaydetti. Memişoğlu, “Burdur’dan hiçbir hastamızın başka yere sağlık hizmeti alma ihtiyacı olmayacak şekilde bir sağlık planlaması yapacağız.” dedi. Mevcut hastane binasının da değerlendirilerek sağlık hizmetlerinde kullanılmaya devam edeceğini belirtti.
Eşeler Devlet Hastanesi’nin proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini ve birkaç ay içinde projenin tamamlanarak 50 yataklı bir hastaneyle hizmete sunulacağını bildirdi.
Toplumun sağlıklı kalmasının temel hedeflerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Memişoğlu, vatandaşlara hareket etme, kötü alışkanlıklardan uzak durma ve sağlıklı beslenme çağrısında bulundu. “Toplum sağlıklı olursa Türkiye sağlıklı olur ve Sağlıklı Türkiye Yüzyılı dediğimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hedeflerini gerçekleştiririz.” diyen Memişoğlu, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine değindi. Burdur’da bulunan 2 Sağlıklı Hayat Merkezi’nde 17 alanda ücretsiz sağlık hizmeti sunulduğunu hatırlattı. Fizyoterapistlerden hareket ve egzersiz, diyetisyenlerden beslenme konularında destek alınmasını ve aile hekimlerine başvurulmasını tavsiye etti.
Bakan Memişoğlu, basın açıklamasının ardından Sağlıklı Türkiye Yüzyılı Burdur Sağlık Yöneticileri Toplantısı ve Burdur Devlet Hastanesi ziyaretleriyle programını tamamladı.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap