Sağlık Bakanı Memişoğlu, Bitlis’teki kongrede Türkiye’nin sağlıkta beşerî sermayesinin önemini vurgulayarak tıp fakülteleriyle iş birliği mesajı verdi.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 8 Mayıs 2026 tarihinde Bitlis Eren Üniversitesi tarafından düzenlenen I. Uluslararası Sağlık ve Tıp Bilimleri Kongresi’ne katıldı. Bakan Memişoğlu, genç sağlık profesyonellerine seslenerek idealizm ve adanmışlık kavramlarının mesleki gelişimdeki kritik rolüne dikkat çekti.
Türkiye’nin sağlık alanındaki en büyük gücünün iyi yetişmiş beşerî sermaye olduğunu belirten Memişoğlu, COVID-19 pandemisi ve deprem süreçlerinde bu kadronun fedakarlığının görüldüğünü ifade etti. Bakan, fiziksel altyapı yatırımlarının ötesinde insan kaynağının kalitesini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Ülke genelinde 126 tıp fakültesi bulunduğunu açıklayan Sağlık Bakanı, nitelikli eğitim veren tüm fakültelerle ortak çalışmalar yürütmeye hazır olduklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, adanmışlık odaklı bir sağlık vizyonuyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Memişoğlu, kaliteli akademik kadrolara sahip kurumlarla iş birliği yapacaklarını sözlerine ekledi.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap