Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ve Kazakistan arasındaki ticaret hacmi hedefinin 15 milyar dolara yükseltilmesi için çalışmaların süreceğini açıkladı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Astana’da düzenlenen Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 6. Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in eş başkanlığında gerçekleşen zirvede, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliği masaya yatırıldı.
Görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Bolat, ikili ticaret hacmini 15 milyar dolar seviyesine taşıma hedefini yineledi. Bu hedefe ulaşmak adına önümüzdeki dönemde atılacak somut adımların planlandığını belirten Bakan, stratejik ortaklığın daha ileri bir noktaya taşınacağını vurguladı. Heyetler arası temaslarda, mevcut ticari ilişkilerin çok boyutlu gelişimi ve ekonomik entegrasyon süreçleri detaylıca değerlendirildi.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap