Son Dakika
--:--:--

TDV 85 Ülkede Milyonlarca İhtiyaç Sahibine Kurban Eti Dağıtacak

TDV, Kurban Bayramı öncesinde 85 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için kurban kesim ve dağıtım hazırlıklarını tamamlıyor. Vekalet verme süreci ve detayları açıklandı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
TDV 85 Ülkede Milyonlarca İhtiyaç Sahibine Kurban Eti Dağıtacak

Diyanet İşleri Vakfı (TDV), bu yıl da 85 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırmayı hedefliyor. Vakıf, “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla yurt içinde 81 il ve 922 ilçede, yurt dışında ise 84 ülkenin 420 bölgesinde kurban kesim ve dağıtım faaliyetlerini yürütecek.

Kurban Kesim ve Dağıtım Süreci

TDV, toplam 990 bin hisse kurban kesimini hedefliyor. Kurbanlar, veteriner ekipleri eşliğinde İslami usullere uygun olarak kesilecek. Yurt içinde müftülükler ve vakıf şubeleri aracılığıyla hazırlanan kurban payları ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek. Yurt dışında ise vakıf görevlileri ve gönüllüleri, milyonlarca ihtiyaç sahibi aileye kurban paylarını dağıtacak.

Filistin ve Gazze için bağışlanan kurbanlar, Mısır’dan temin edilecek. Bayramın ilk gününden itibaren kesilecek olan bu kurbanların etleri, doğrudan ulaştırılamaması durumunda Mısır’daki soğuk hava depolarında muhafaza edilecek ve uygun zamanlarda Gazze’ye sevk edilecek.

Vekalet Verme Süreci ve Detaylar

Kurban vekaletleri için son başvuru tarihleri belirlendi. Vekaletler, 26 Mayıs Salı günü saat 12.00’ye kadar banka ve PTT şubeleri ile internet ve mobil bankacılık üzerinden verilebilecek. 27 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar ise “https://bagis.tdv.org” adresinden başvurular kabul edilecek.

Vekaletler ayrıca il ve ilçe müftülükleri ile TDV şubeleri aracılığıyla da verilebilecek. Yurt dışında yaşayan hayırseverler, din hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikler, koordinatörlükler ve cami dernekleri vasıtasıyla kurban vekaletlerini emanet edebilecek. Detaylı bilgi almak isteyenler 444 62 64 numaralı telefonu arayabilir.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Tarım Sektöründe 86 Buluşma Gerçekleşti
Tarım Sektöründe 86 Buluşma Gerçekleşti
Sinopta Kırsal Kalkınma İçin 65 Milyon TL Hibe Desteği
Sinopta Kırsal Kalkınma İçin 65 Milyon TL Hibe Desteği
Ticaret Bakanlığından Sosyal Medya İlanlarına 8 Milyon Liralık Ceza
Ticaret Bakanlığından Sosyal Medya İlanlarına 8 Milyon Liralık Ceza
Ticaret Bakanı Ömer Bolat Kütahya’nın ihracat hedefini açıkladı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat Kütahya’nın ihracat hedefini açıkladı
Bakan Yumaklı Silvan Projesi ile 305 Bin Kişiye İstihdam Müjdesi Verdi
Bakan Yumaklı Silvan Projesi ile 305 Bin Kişiye İstihdam Müjdesi Verdi
Hububat Sektörü İstişare Toplantısı Ankara’da Yapıldı
Hububat Sektörü İstişare Toplantısı Ankara’da Yapıldı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması