Son Dakika
--:--:--

İsrail Ordusu Naim Kasım Açıklamasını Düzeltti Hizbullah Lideri Yerine Yeğeni Öldürüldü

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Naim Kasım’ın öldürüldüğüne dair ilk açıklamasını düzeltti. Yeni bilgiye göre hayatını kaybeden kişi, Kasım’ın yeğeni.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İsrail Ordusu Naim Kasım Açıklamasını Düzeltti Hizbullah Lideri Yerine Yeğeni Öldürüldü

İsrail ordusu, daha önce Hizbullah lideri Naim Kasım’ın öldürüldüğüne dair yaptığı açıklamayı düzeltti. Son bilgilendirmede, hedef alınan kişinin Naim Kasım değil, onun yeğeni olduğu belirtildi. Bu düzeltme, ABD ile İran arasındaki kısa süreli ateşkes sonrası Lübnan’daki gerilimin arttığı bir döneme denk geldi.

İsrail, Lübnan’ın ateşkese uymadığı iddiasıyla bölgedeki saldırılarını yoğunlaştırdı. Dünden bu yana devam eden operasyonlarda Lübnan’da çok sayıda sivil yaşamını yitirdi. Ordu sözcüsü, ilk bilgilerin yanlış olduğunu ve hayatını kaybedenin Naim Kasım’ın yeğeni olduğunu teyit etti.

Naim Kasım’ın Geçmişi ve Rolü

1953 Beyrut doğumlu Naim Kasım, 30 yılı aşkın süredir Hizbullah’ın üst düzey yöneticileri arasında yer alıyor. Lübnan Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu olan Kasım, siyasi kariyerine 1970’lerde Lübnanlı Müslüman Öğrenciler Birliği’ni kurarak başladı.

Kasım, daha sonra Şii Emel Hareketine katıldı. 1979 İran Devrimi’nin ardından Emel Hareketinden ayrılarak Hizbullah’ın kuruluş sürecinde aktif rol aldı. 1982’de İran Devrim Muhafızları’nın desteğiyle kurulan örgüte katılan isimlerdendi.

1991’de Hizbullah Genel Sekreteri Abbas el-Musavi tarafından Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı. Musavi’nin 1992’de İsrail saldırısında ölmesinin ardından Hasan Nasrallah liderliğe geldi. Kasım, Nasrallah döneminde de Genel Sekreter Yardımcılığı görevini sürdürdü.

Son bir yıldır İsrail ile yaşanan çatışmalarda Hizbullah’ın önde gelen sözcülerinden biri olarak uluslararası basına açıklamalarda bulundu. Naim Kasım, 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlenen İsrail hava saldırısında Hasan Nasrallah’ın ölmesinin ardından televizyondan ilk açıklamayı yapan üst düzey yönetici olmuştu.

30 Eylül’de yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın Nasrallah’ın yerine en kısa sürede yeni bir lider seçeceğini ve İsrail’e karşı mücadeleye devam edileceğini belirtmişti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
20 İlde Eş Zamanlı Narkotik Operasyonu 60 Gözaltı
20 İlde Eş Zamanlı Narkotik Operasyonu 60 Gözaltı
Ulaştırma Bakanlığından 24 Yılda 4 Bin 272 Yeni Köprü Projesi
Ulaştırma Bakanlığından 24 Yılda 4 Bin 272 Yeni Köprü Projesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Zeytinburnu Seyitnizam’da 67 bina Yarısı Bizden ile dönüşüyor
Zeytinburnu Seyitnizam’da 67 bina Yarısı Bizden ile dönüşüyor
PTT AŞ Filistin Posta Hizmetlerinin Sürekliliğini Sağladı
PTT AŞ Filistin Posta Hizmetlerinin Sürekliliğini Sağladı
Depozito İade Sistemi DOA 100 Milyon Ambalaj Barajını Aştı
Depozito İade Sistemi DOA 100 Milyon Ambalaj Barajını Aştı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması