Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kiev yönetiminin müzakere sürecini engellediğini ve Avrupa’nın barışçıl çözüme isteksiz olduğunu belirtti.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamalarda Kiev yönetimini müzakere sürecini engellemekle suçladı. Peskov, Avrupa ülkelerinin de bu tutuma olumlu yaklaştığını ve krizin barışçıl çözümüne katkı sunma konusunda isteksiz davrandığını belirtti. Rusya’nın Ukrayna’daki “özel askeri operasyonunu” sürdürdüğünü ancak barışçıl çözüme açık olduğunu kaydetti.
Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşeceğine işaret etti. Kiev yönetiminin müzakere sürecini çeşitli yollarla engellemeye çalıştığını ve bu durumun Avrupa tarafından olumlu karşılandığını savundu. Rusya’ya baskı kurma fikrinin ise “saçma” olduğunu dile getirdi. Zelenski’nin Orta Doğu’ya insansız hava aracı uzmanı gönderdikleri yönündeki açıklamasını yorumsuz bıraktı.
Peskov, İran ile ilgili durumun siyasi ve diplomatik araçlarla çözülmesi gerektiği konusunda tutarlı bir yaklaşıma sahip olduklarını aktardı. Bu çözümün bölgeye barış, sükunet ve öngörülebilirlik getireceğini ifade etti. Dmitriy Peskov, Rusya, İran ve diğer bölge ülkelerinin Kuzey-Güney ulaşım koridor projesinin uygulanmasından yana olduklarını da sözlerine ekledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in uluslararası ekonomik işbirliğinden sorumlu özel temsilcisi Kiril Dmitriyev’in ABD’li meslektaşlarıyla görüşmeler yaptığını bildirdi. Bu görüşmelerde enerji piyasalarındaki durumun ele alındığını kaydetti. Kremlin Sözcüsü, Rusya ile ABD arasındaki etkileşimin enerji piyasalarının istikrara kavuşturulmasında çok önemli bir faktör olabileceğini ve olması gerektiğini vurguladı.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap