ABD Başkanı Trump, İran’a yönelik saldırılarda 48 liderin öldürüldüğünü açıkladı. İran’ın nükleer tesislerinin hedef alındığı belirtildi.
ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik saldırıları Fox News Beyaz Saray muhabiri Jacqui Heinrich’e değerlendirdi. Trump, tek bir atışla 48 İranlı liderin etkisiz hale getirildiğini ve sürecin hızla ilerlediğini belirtti.
Trump, İran’ın nükleer tesislerinin B-2 bombardıman uçaklarıyla hedef alındığını açıkladı. “Bunu yapmasaydık, iki hafta içinde nükleer silaha sahip olacaklardı ve o zaman tüm bunlar mümkün olmazdı,” dedi.
Trump, kaç Amerikan askerinin öldüğüne dair bilgi vermedi. ABD’nin İran’da kalan hedefleri konusunda net bir değerlendirmeye sahip olduğunu vurguladı.
Hürmüz Boğazı’nın kapatılması veya petrol fiyatları konusunda endişeli olmadığını belirten Trump, sadece doğru olanı yaptığını ve sonunda her şeyin yoluna gireceğini ifade etti. Trump, İran halkına geleceklerini kontrol altına almaları çağrısında bulundu.
İsrail ve ABD, Tahran ile Washington arasındaki müzakereler devam ederken 28 Şubat’ta İran’a askeri operasyon başlattı. İran, İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’deki hedeflere saldırılarla karşılık verdi.
Saldırılarda İran lideri Ayetullah Ali Hamaney dahil birçok üst düzey yetkili hayatını kaybetti. İran Kızılayı, bombardımanlarda 201 kişinin öldüğünü ve 747 kişinin yaralandığını açıkladı.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap