Ünlü isim Esra Ezmeci’nin ‘klinik psikolog’ unvanını kullanmasıyla ilgili başlayan yargı süreci, 10 ay hapis cezası kararı ve ardından Ezmeci’nin ‘yalan haber’ çıkışıyla yeni bir boyut kazandı. Hukuki süreç devam ederken, Ezmeci’nin açıklamaları gündeme oturdu.
Ünlü isim Esra Ezmeci, kariyerinde yeni bir dönemeçle gündemde. Beşiktaş’taki ofisinde kullandığı “klinik psikolog” unvanı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün radarına takıldı. Uzun süren incelemeler, savcılık soruşturması ve mahkeme sürecinin ardından olay, yargının kapısını çaldı.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Ezmeci’nin tabelasındaki “klinik psikolog” ibaresini mercek altına aldı. Yapılan denetimlerde, bu saygın unvanı kullanma yetkisi veren resmi bir diplomanın olmadığı iddia edildi. Bu durum, adli süreci tetikledi.
İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Esra Ezmeci “Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun” çerçevesinde suçlu bulundu. Mahkeme, Ezmeci’ye 10 ay hapis cezası verirken, bu kararın açıklanmasını geri bırakma yönünde hüküm tesis etti. Bu, bir nevi “şartlı ceza” olarak yorumlanabilir; belirli koşullar altında ceza infaz edilmeyecek.
Mahkeme kararının ardından sessizliğini bozan Esra Ezmeci, yaptığı açıklamalarla adeta alev saçtı. Kendisinin hem psikoloji eğitimi aldığını hem de yüksek lisans yaptığını dile getiren Ezmeci, “klinik psikolog” unvanı için bizzat kendisinin geçmişte dava açtığını vurguladı. Bu unvanın kendi hakkı olduğunu savunarak hukuki mücadele verdiğini belirtti.
Ezmeci, hakkında kasıtlı olarak yalan haberler yapıldığını iddia etti. “Haberi sözcü yaptı. Hem psikoloji hem yüksek lisansı yaptım. Uygulamalı psikoloji yüksek lisansı bitirdim. 7 sene sonra klinik psikoloji için ben dava açtım. O unvan benim de hakkım diyerek dava açtım. Şimdi kasten yalan haber yaptılar. Yalan haberlere dava açacağım” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Bu açıklamalar, medya ve Ezmeci arasındaki tansiyonu yükseltti.
Esra Ezmeci’nin, yerel mahkemenin verdiği karara karşı üst mahkemeye itiraz ettiği bilgisi edinildi. Bu da demek oluyor ki, hukuki mücadele henüz sona ermedi. Dosya üzerindeki incelemeler devam ederken, Ezmeci’nin bu iddialara nasıl bir karşılık bulacağı merak konusu.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap