İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden Açıklama Geldi: ‘Küresel Organize Suç Endeksi Raporu’ Hakkında Bilinmesi Gerekenler İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin NSosyal hesabından yapılan açıklamada, Türkiye’nin suçla mücadelesindeki başarısızlık iddialarının asılsız…
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden Açıklama Geldi: ‘Küresel Organize Suç Endeksi Raporu’ Hakkında Bilinmesi Gerekenler
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin NSosyal hesabından yapılan açıklamada, Türkiye’nin suçla mücadelesindeki başarısızlık iddialarının asılsız olduğu belirtildi. “Sözde ‘Küresel Organize Suç Endeksi Raporu’nda Türkiye’nin 10’uncu sırada yer aldığı ve dayanıklılık sıralamasında 131’inci sıraya düştüğü şeklindeki iddialar, uluslararası kamuoyunu manipüle etmeyi amaçlayan organize bir dezenformasyon kampanyasının parçasıdır” denildi.
FETÖ Bağlantılı Bir Rapor Olduğu İfade Edildi
Açıklamada, raporun FETÖ ile ilişkili bir sivil toplum kuruluşu tarafından hazırlandığı ve raporun herhangi bir resmi ya da bağlayıcı niteliği olmadığı vurgulandı. Türkiye’nin uluslararası kuruluşlarla yoğun iş birliği içinde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Türkiye’nin insan ticareti, uyuşturucu, kaçakçılık, organize suçlar ve yasa dışı göçle mücadelede etkin bir rol oynadığı belirtildi.
GI-TOC’un objektiflik ve bilimsel tarafsızlık iddiasını zayıflattığına dikkat çekilen açıklamada, Türkiye’ye yönelik iddiaların maksatlı ve mesnetsiz olduğu ifade edildi. Sonuç olarak, söz konusu raporun resmi nitelik taşımadığı, yöntemsel sorunlar içerdiği ve FETÖ bağlantılı bir STK raporu olduğu vurgulandı.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yaptığı açıklamada, uluslararası düzeyde Türkiye’ye karşı algı operasyonu yürütülmeye çalışıldığı ve raporun ciddiye alınmaması gerektiği belirtildi. Bu açıklama ile Türkiye’nin suçla mücadeledeki kararlılığı ve başarısı bir kez daha vurgulanmış oldu.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap