Son Dakika
--:--:--
Sağlık

35 dakika kalbi duran hasta, soğutma tedavisi ile hayata döndü

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Aykut Sarıtaş, Beyin Hasarının Önlenmesinde Soğutma Tedavisinin Önemini Vurguluyor Torbalı ilçesinde yaşayan İlker Hamurişçi, 29 Ekim’de şiddetli göğüs ağrısıyla Torbalı Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
35 dakika kalbi duran hasta, soğutma tedavisi ile hayata döndü

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Aykut Sarıtaş, Beyin Hasarının Önlenmesinde Soğutma Tedavisinin Önemini Vurguluyor

Torbalı ilçesinde yaşayan İlker Hamurişçi, 29 Ekim’de şiddetli göğüs ağrısıyla Torbalı Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Hamurişçi’ye 35 dakika boyunca kalp masajı uygulandı. Ardından ambulansla SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Hamurişçi’nin durumu oldukça ciddiydi. Ancak burada yapılan soğutma tedavisi sayesinde beyin hücreleri zarar görmeden hayata döndü.

İlker Hamurişçi, yaşadığı süreci anlatırken, “Hayatımda bu 4-5 günü yaşamamış gibiyim. En son eşimle hafif bir tartışma yaşayıp, babamın evine gitmişim. Babama ‘Sırtım ve omuzlarım ağrıyor’ demişim ama hatırlamıyorum. Sonrasında kalp krizi geçirmişim. Bunları öğrenince şaşırdım.” dedi. Hamurişçi, doktorlara minnettarlığını dile getirerek, “Uzun süre kalp masajı yapıldı. Ambulanstaki doktordan tutun da hastaneye kadar beni yalnız bırakmadılar. Allah hepsinden razı olsun.” şeklinde konuştu.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Halil Gülyiğit, hastanın geldiğinde bilincinin kapalı olduğunu, akciğerlerinin makineye bağlı olduğunu ve bir kalp damarının tıkalı olduğunu belirtti. Gülyiğit, yapılan müdahale ile hastanın durumunun stabilize edildiğini ifade etti.

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Aykut Sarıtaş ise, Hamurişçi’nin durumunun geldiğinde kritik olduğunu ve yaşam şansının çok az olduğunu söyledi. Sarıtaş, soğutma tedavisinin önemine vurgu yaparak, “Beyin hücrelerinin yenilenmesine zaman kazandırmak için hastanın vücut ısısını düşürdük. Bu tedavi sayesinde beyin fonksiyonlarını takip ettik ve olumlu sonuçlar elde ettik.” açıklamasında bulundu.

Soğutma tedavisinin, beyin hücrelerinin oksijen tüketimini azaltarak hasarları en aza indirdiğini belirten Prof. Dr. Sarıtaş, “Beynin korunmasına odaklanıyoruz. Beyin hücrelerinin zarar görmeden hayatta kalmasını sağlıyoruz. Bu tedaviyi zamanında uygulamak çok önemli.” dedi.

Sonuç olarak, beyin hasarının önlenmesinde soğutma tedavisinin hayati önem taşıdığı ve doğru zamanlamayla uygulandığında mucizevi sonuçlar elde edebileceği belirtiliyor. Bu tür acil durumlarda erken müdahalenin ve etkili tedavilerin hayati derecede önemli olduğu vurgulanıyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Sağlık Bakanı Memişoğlu İstanbul Tıp Fakültesi Törenine Katıldı
Sağlık Bakanı Memişoğlu İstanbul Tıp Fakültesi Törenine Katıldı
Memişoğlu Tıp ve Adalet Sempozyumu’nda Sağlıkta Hukuk Vurgusu Yaptı
Memişoğlu Tıp ve Adalet Sempozyumu’nda Sağlıkta Hukuk Vurgusu Yaptı
Sağlık Bakanı Memişoğlu Gençlerle Kampüs Hattı’nda Buluştu
Sağlık Bakanı Memişoğlu Gençlerle Kampüs Hattı’nda Buluştu
Bakan Memişoğlu Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Akademik Yıl Açılışında Konuştu
Bakan Memişoğlu Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Akademik Yıl Açılışında Konuştu
Sağlık Bakanı Memişoğlu Bolu’da İki Sağlık Tesisi Açtı
Sağlık Bakanı Memişoğlu Bolu’da İki Sağlık Tesisi Açtı
Sağlık Bakanı Memişoğlu Rize’de Şehir Hastanesi Müjdesi Verdi
Sağlık Bakanı Memişoğlu Rize’de Şehir Hastanesi Müjdesi Verdi
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.