Milli Eğitim Bakanı ve Tarım Orman Bakanı, Özel Gereksinimli Öğrencileri Ziyaret Etti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Tarım Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, özel gereksinimli öğrencilerin bulunduğu okulu ziyaret etti. Okula adım attıklarında çiçeklerle karşılanan bakanlar, öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Sınıfları dolaşarak öğrencilerin isteklerini dinleyen bakanlar, hatıra fotoğrafı çektirdi. “Yeşil Vatan” temasıyla hazırlanan “Tohumu…
Milli Eğitim Bakanı ve Tarım Orman Bakanı, Özel Gereksinimli Öğrencileri Ziyaret Etti
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Tarım Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, özel gereksinimli öğrencilerin bulunduğu okulu ziyaret etti. Okula adım attıklarında çiçeklerle karşılanan bakanlar, öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Sınıfları dolaşarak öğrencilerin isteklerini dinleyen bakanlar, hatıra fotoğrafı çektirdi.
“Yeşil Vatan” temasıyla hazırlanan “Tohumu Bil” etkinliğine katılan bakanlar, öğretmenlerle de bir araya geldi. Öğretmenler Odası’nda gerçekleşen görüşmelerde, öğretmenlerin taleplerini dinleyen bakanlar, eğitim konusundaki hassasiyetlerini dile getirdi.
Bakan Tekin, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü’ne dikkat çekerek, herkesin bir eksikliğinin olduğunu vurguladı. Ayrıca, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısına da değinen Tekin, insanlık dışı bu saldırıları kınadı.
Bakan Tekin, özel gereksinimli öğrencilerin bulunduğu okulu ziyaret ederek toplumda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Eğitimde kaynaştırma sınıflarının önemine değinen Tekin, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.
Sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde yürütülen başarılı bir model olan okulu örnek gösteren Tekin, bu tür modellerin sayısını artıracaklarını açıkladı. Ayrıca, İstanbul’daki Metin Sabancı Özel Eğitim Okulu’nda benzer bir protokolü hayata geçireceklerini duyurdu.
Tarım Orman Bakanı Yumaklı ise, düşüncenin engel olmadığı sürece her türlü zorluğun aşılacağını belirtti. Doğanın pozitif etkisinin özel gereksinimli çocukların gelişiminde önemli rol oynadığını vurgulayan Yumaklı, bakanlık olarak bu çocukların gelişimine destek olacaklarını ifade etti.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap