Büyükada Anadolu Kulübü’nde Dünya Denizcilik Günü Kutlamaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleştirilen Dünya Denizcilik Günü Kahvaltı Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün…
Büyükada Anadolu Kulübü’nde Dünya Denizcilik Günü Kutlamaları
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleştirilen Dünya Denizcilik Günü Kahvaltı Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün bu yıl belirlediği tema olan “Okyanusumuz, Yükümlülüğümüz, Fırsatımız” temasının denizcilik alanında olduğu kadar tüm dünya için de büyük önem taşıdığını vurguladı.
Denizcilik sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi, kültür, küresel ticaretin temeli ve dünya ekonomisinin can damarıdır. Özellikle İstanbul ve Çanakkale Boğazları gibi stratejik öneme sahip boğazların deniz ulaşımı ve uluslararası ticaretteki kritik rolüne değinen Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin bu coğrafyada önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.
Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarına göre, Türkiye dünya genelinde dış ticaret taşımalarının yüzde 86’sını deniz yoluyla gerçekleştiriyor. Ülkemiz limanlarında elleçlenen yük miktarında ve konteyner trafiğinde yaşanan artışlar, denizcilik sektöründeki büyümeyi ve gelişmeyi gözler önüne seriyor.
Türkiye’nin uluslararası ticaretteki stratejik konumunu güçlendiren verilere göre, ülkemiz dünyadaki ilk 100 liman arasında 5 limana ev sahipliği yapıyor. Bu durum, Türk denizcilik sektörünün küresel arenadaki konumunu daha da güçlendirmektedir.
Bakan Uraloğlu’nun ifadelerine göre, Türkiye’nin deniz ticaret filosu dünya sıralamasında önemli bir yükseliş göstermiş ve lider denizci ülkeler arasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. Bu başarı, sektörün kararlılığı, bakanlığın vizyoner politikaları ve denizcilerin emeğiyle elde edilmiştir.
Son olarak, Bakan Uraloğlu, Dünya Denizcilik Günü dolayısıyla yapılan kutlamalara değinerek, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri ile bu yıl ilk kez Çamlıca Kulesi’nin mavi ışıkla aydınlatılacağını duyurdu. Bu tür etkinliklerin denizcilik alanındaki farkındalığı artırmaya yönelik önemli adımlar olduğunu belirtti.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap