Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ın 6 Şubat depremlerinde aldığı ağır yaraları değerlendirdi. Şehrin diz çökmediğini, sabırla, metanetle ve vakarla yeniden ayağa kalktığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip…
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ın 6 Şubat depremlerinde aldığı ağır yaraları değerlendirdi. Şehrin diz çökmediğini, sabırla, metanetle ve vakarla yeniden ayağa kalktığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Kahramanmaraş ve depremden etkilenen 10 ili yeniden inşa etmek için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Kurum, çalışmalarının devam ettiğini aktardı.
## Yeniden İnşa Çalışmaları Devam Ediyor
Bakan Kurum, “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” kapsamında AK Parti İl Başkanlığı Teşkilat Buluşması’nda yaptığı konuşmada, depremzedeler için yeni hikayeler yazacakları güçlü şehirler için enerjilerini seferber ettiklerini belirtti. 11 ilde sadece duvar örmediklerini, aynı zamanda umudu yeşerttiklerini ifade etti. Deprem bölgesindeki konutların yüzde 70’inin tamamlandığını ve her üç depremzededen ikisinin yeni konutlarına kavuştuğunu dile getirdi.
Kurum, Kahramanmaraş’ta 45 bin ev ve iş yerini tamamladıklarını, 29 bin konutun yapımının hızla devam ettiğini belirtti. Bu yıl sonuna kadar Kahramanmaraş’ta 74 bin konutun ve iş yerinin teslim edilmiş olacağını açıkladı. Diğer 10 ilde de emeklerine devam ettiklerini vurgulayan Kurum, şehirlerin ekonomisini güçlendirdiklerini ve tarihi dokularını ihya ettiklerini aktardı.
## Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor
Bakan Kurum, deprem bölgesindeki konutların yapımına devam ettiklerini ve gelecek ay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 81 ilde hayata geçecek yeni sosyal konut kampanyasının detaylarını paylaşacağını belirtti. Deprem bölgesinde hak sahibi olmayan vatandaşlar için yeni sosyal konut projeleri kapsamında konutların yapılacağını açıklayan Kurum, gençlere ve en az 3 çocuklu ailelere avantajlar sunacaklarını sözlerine ekledi.
Bakan Kurum’un açıklamalarına göre, Türkiye’nin dört bir yanında 280 bin yeni konutun yapımı devam ediyor. Deprem bölgesine ekstra kontenjan ayrılarak evi yıkılan vatandaşların ev sahibi olabilmesi için yeni sosyal konut projeleri hayata geçirilecek. Bu kampanya ile özellikle gençlere ve en az 3 çocuklu ailelere önemli avantajlar sunulacak.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap