CHP’nin Kurultayı İptal Davası Ertelendi Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam eden CHP’nin kurultaylarının iptal davasına dair duruşmaya, CHP’nin avukatları Çağlar Çağlayan ve Mehmet Can Keysan ile kurultay delegelerinin avukatı…
CHP’nin Kurultayı İptal Davası Ertelendi
Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam eden CHP’nin kurultaylarının iptal davasına dair duruşmaya, CHP’nin avukatları Çağlar Çağlayan ve Mehmet Can Keysan ile kurultay delegelerinin avukatı Onur Yusuf Üregen katıldı.
Duruşma, avukatların beyanlarının alınmasıyla devam etti. Duruşma öncesi, CHP parti temsilcileri ve meraklıları mahkeme önünde toplanırken, emniyet ekiplerinin mahkeme çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, tarafların dinlenilmesinin ardından 24 Ekim Cuma gününe ertelendi.
Davanın Geçmişi:
CHP’nin 4-5 Kasım 2023’teki 38. Olağan Kurultayı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından usulsüzlük soruşturmasıyla gündeme gelmişti. Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı delegeler, kurultayın iptali için ayrı mahkemelerde dava açmıştı. Bu davalar, 14 Şubat’ta Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde birleştirilmişti.
30 Haziran’daki celsede mahkeme, ceza yargılamasına konu davadaki görevsizlik kararına yapılan itirazın sonucunu beklemeye karar vermiş ve duruşmayı 8 Eylül’e ertelemişti. CHP avukatları, parti tüzüğünün gereği olan kuruluş etkinlikleri nedeniyle bu tarihin uygun olmadığını belirterek, 8 Eylül’deki duruşmanın ertelenmesini talep etmişti. Mahkeme, talebi kabul ederek duruşmayı 15 Eylül’e ertelemişti.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap