Son Dakika
--:--:--
Gündem

"Yenidoğan çetesi" davası devam ediyor

Bakırköy’de Yürütülen Yenidoğan Çetesi Davası Hakkında Detaylar Bakırköy’de bulunan 22. Ağır Ceza Mahkemesi, organize suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen doktor Fırat Sarı’nın da aralarında bulunduğu tutuklu 6 sanık ile…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
"Yenidoğan çetesi" davası devam ediyor

Bakırköy’de Yürütülen Yenidoğan Çetesi Davası Hakkında Detaylar

Bakırköy’de bulunan 22. Ağır Ceza Mahkemesi, organize suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen doktor Fırat Sarı’nın da aralarında bulunduğu tutuklu 6 sanık ile bazı tutuksuz sanıkların yargılandığı bir duruşmaya ev sahipliği yaptı. Duruşmaya, müştekiler, taraf avukatları ve basın mensupları da katılırken, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Polis ekipleri tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen duruşmada, sanık avukatlarının beyanlarına devam ediliyor.

Davanın arka planına baktığımızda, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 1399 sayfalık iddianamede, suç örgütünün elebaşı konumundaki doktor Fırat Sarı’nın, suç örgütünün sevk ve idaresini doktor İlker Gönen ile 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in yaptığı belirtiliyor. Suç örgütünün amacının, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin işletmesini devralarak, SGK’den yüksek ödemeler almak olduğu iddianamede yer alıyor.

İddianamede, bebek hastaların durumlarının abartıldığı, gereğinden fazla yatırıldığı ve yüksek ücretler alındığı ifade ediliyor. Sağlık hizmeti alması gereken bebeklerin, örgütün seçtiği hastanelere yatırıldığı ve SGK’nin zarara uğratıldığı belirtiliyor. Suç örgütünün amacının, maddi kazanç elde etmek olduğu vurgulanıyor.

Ceza istemlerine göre, sanıklar Fırat Sarı ve İlker Gönen için toplamda 177 yıl 6’şar aydan 582 yıl 9’ar aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer sanıkların da benzer suçlardan hapis cezası almaları isteniyor. Soruşturma kapsamında İstanbul ve Tekirdağ’daki hastanelere yönelik işlem yapılmış, ayrıca dava ile ilgili tehditlerde bulunanlar da tutuklanmıştı.

Davaya ilişkin daha önce intihar haberiyle gündeme gelen sanık İlker Gönen’in cezaevinde hayatına son verdiği ve dosyanın 13 sanıklı iddianame ile birleştirildiği belirtiliyor. Yargılama süreci devam ederken, mahkeme başkanı tarafından dosyaların ayrıldığı ve toplam sanık sayısının 57 olduğu ifade ediliyor. Bu çerçevede, Bakırköy’de devam eden Yenidoğan Çetesi davası gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Hatayli Bulent Artun Devletin Yeni Yasam Verdigini Soyluyor
Hatayli Bulent Artun Devletin Yeni Yasam Verdigini Soyluyor
Hacizde Ev Eşyası ve Maaş Hangi Ölçüde Korunur?
Hacizde Ev Eşyası ve Maaş Hangi Ölçüde Korunur?
Teknoloji, Yazılım, Donanım ve Oyun Dünyasında Bilgi Paylaşımının Yeni Adresi
Teknoloji, Yazılım, Donanım ve Oyun Dünyasında Bilgi Paylaşımının Yeni Adresi
54 İlde Kaçakçılık Operasyonu 294 Şüpheliye İşlem Yapıldı
54 İlde Kaçakçılık Operasyonu 294 Şüpheliye İşlem Yapıldı
Mardin Jandarması Mobil Araçla Çocuklara Trafik Eğitimi Verdi
Mardin Jandarması Mobil Araçla Çocuklara Trafik Eğitimi Verdi
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.