Son Dakika
--:--:--
Ekonomi

Bakan Bayraktar: Türkiye ve Azerbaycan güvenilir ortaklar olmaya devam edecekler

Türkiye-Azerbaycan Enerji İşbirliği Yenilikçi ve Güçlü Bir Yol Haritası Çiziyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İzmir’de gerçekleşen Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nde Türkiye ve Azerbaycan arasındaki 4. Enerji Forumu’nda…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Bayraktar: Türkiye ve Azerbaycan güvenilir ortaklar olmaya devam edecekler

Türkiye-Azerbaycan Enerji İşbirliği Yenilikçi ve Güçlü Bir Yol Haritası Çiziyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İzmir’de gerçekleşen Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nde Türkiye ve Azerbaycan arasındaki 4. Enerji Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, her iki ülkenin işbirliğinin daha da derinleştirilmesinin, enerji sektöründe yeni ufuklar açabileceğine inandığını dile getirdi. Geçmiş forumlarda elde edilen başarılı sonuçlara vurgu yaparak, enerji alanındaki işbirliğinin sürekli genişletildiğini ve diyalog kanallarının geliştirildiğini belirtti.

Bakan Bayraktar, enerji sektöründeki işbirliğine odaklanan farklı alanlarda oluşturulan çalışma gruplarının faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve bu çalışmaların kurumsal bir çerçevede ele alındığını açıkladı. Petrol, doğal gaz, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, elektrik piyasası regülasyonları, elektrik iletimi ve dağıtımı ile madencilik alanlarında faaliyet gösteren grupların başarısından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağının güçlenerek devam ettiğini vurgulayan Bakan Bayraktar, enerji sektöründe gerçekleştirilen büyük projelerin bu bağı daha da sağlamlaştırdığının altını çizdi. Enerjinin her iki ülkenin kalkınması ve refahı için temel bir itici güç olduğunu belirten Bayraktar, Türkiye ve Azerbaycan’ın jeostratejik konumları, zengin kaynakları ve gelişmiş altyapılarıyla birbirlerini tamamlayan roller üstlendiklerini vurguladı.

Bakan Bayraktar, Türkiye ve Azerbaycan’ın bölgesel ve küresel enerji arz güvenliğine önemli katkılar sunduğunu belirterek, petrol ve doğal gaz sahalarında gerçekleştirilen projelerin ortak vizyonlarının ne kadar başarılı olduğunu gösterdiğini ifade etti. Azeri-Çırak-Güneşli ve Şahdeniz sahalarıyla başlayan işbirliğinin Şafak-Asiman sahasında yeni bir boyut kazandığını ve gelecekte daha da güçlendirilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Bakan Bayraktar, Türkiye ve Azerbaycan arasında imzalanan doğal gaz alanında işbirliği anlaşmasının önemine vurgu yaparak, bu anlaşmanın enerji güvenliğini artıracağını ve bölgesel işbirliğini güçlendireceğini belirtti. Azerbaycan’dan Türkiye’ye doğal gaz arzının artırılması yönündeki çalışmaların hızla ilerlediğini dile getirerek, Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı’nın Nahçıvan’ın enerji güvenliğini sağladığını ve Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri daha da kuvvetlendirdiğini kaydetti.

Enerji gündeminin yalnızca petrol ve doğal gazla sınırlı olmadığını belirten Bakan Bayraktar, yenilenebilir enerji ve elektrik iletim altyapılarında yapılacak ortaklıkların gelecek nesillere karşı sorumlulukları olduğunu vurguladı. Türkiye ile Nahçıvan arasında elektrik iletim hattı projesine özel bir önem verdiklerini açıklayan Bayraktar, projenin tamamlanmasıyla Nahçıvan’ın enerji güvenliğinin sağlanacağını ve elektrik ticaretinin yeni bir döneme gireceğini ifade etti.

Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Bulgaristan arasında gerçekleştirilen Yeşil Elektrik İletimi ve Ticareti Projesi’nin işbirliğinin güçlü bir göstergesi olduğunu belirten Bakan Bayraktar, bu proje sayesinde yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriğin ticaretinin sadece bölgeye değil, tüm Avrupa’ya önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Son olarak, Bakan Bayraktar, Türkiye’nin sağlam altyapısı, gelişmiş elektrik piyasası ve stratejik konumuyla güvenilir bir ortak olduğunu belirtirken, Azerbaycan’ın da zengin güneş ve rüzgar potansiyeliyle temiz elektrik üretiminde önemli adımlar attığını vurguladı. Her iki ülkenin bölgesel arz güvenliğinde ve küresel piyasalarda güvenilir ortaklar olarak yer alacağını belirtti.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Ticaret Bakanlığı 9 Ayda 11,7 Milyar TL Ek Tahakkuk ve Ceza Kararı Düzenledi
Ticaret Bakanlığı 9 Ayda 11,7 Milyar TL Ek Tahakkuk ve Ceza Kararı Düzenledi
Bakan Yumaklı, Genomik Test Merkezi’nin Açılışını Yaptı
Bakan Yumaklı, Genomik Test Merkezi’nin Açılışını Yaptı
İstanbul merkezli Webzigo dijital pazarlama ile yapay zekâ arama optimizasyonunu birleştiriyor
İstanbul merkezli Webzigo dijital pazarlama ile yapay zekâ arama optimizasyonunu birleştiriyor
TIR Sürücülerinin Schengen Vizesi Sorunları İçin Bakanlıklar Diplomatik Temas Sürdürüyor
TIR Sürücülerinin Schengen Vizesi Sorunları İçin Bakanlıklar Diplomatik Temas Sürdürüyor
Yapay zeka ajansların varlığını değil sadece üretim odaklı çalışma modelini değiştiriyor
Yapay zeka ajansların varlığını değil sadece üretim odaklı çalışma modelini değiştiriyor
Yumurtalık kanserinde sıcak kemoterapi uygulaması ve cerrahi yaklaşım
Yumurtalık kanserinde sıcak kemoterapi uygulaması ve cerrahi yaklaşım
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.