Son Dakika
--:--:--
Gündem

CHP kurultay davasında yeni gelişme

Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP’nin İstanbul İl Kongresi’nin iptaline ilişkin dosyayı İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesine talep etti. CHP’nin İstanbul İl Kongresi İptal Edildi — Ankara 42. Asliye Hukuk…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
CHP kurultay davasında yeni gelişme

Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP’nin İstanbul İl Kongresi’nin iptaline ilişkin dosyayı İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesine talep etti.

CHP’nin İstanbul İl Kongresi İptal Edildi
—
Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul’daki CHP İl Kongresi’yle ilgili dosyanın İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilmesi için talepte bulundu. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 8 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen CHP İstanbul İl Kongresi’nde alınan kararların tedbiren askıya alınmasına karar vermişti. Bu karar kapsamında, İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu Asıl ve Yedek Üyeleri ile İl Disiplin Kurulu Asıl ve Yedek Üyeleri görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Ayrıca Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP’nin İstanbul İl Kongresi’ndeki usulsüzlüklerle ilgili ceza davasına ilişkin dosyayı da İstanbul 72. Asliye Ceza Mahkemesi’nden talep etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve diğer isimler hakkında, Siyasi Partiler Kanunu’nda yer alan “oylamaya hile karıştırılması” suçundan iddianame hazırlamıştı.

Davanın Geçmişi
—
CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlediği olağan kurultay üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından usulsüzlük soruşturması başlatılmıştı. Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı delegeler, kurultayın iptali için dava açmıştı. Bu davalardan biri olan iptal davaları Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde birleştirilmişti.

Mahkeme, 30 Haziran’daki celsede verdiği kararla, ceza yargılamasına konu olan davadaki görevsizlik kararına yapılan itirazın sonucunu beklemeye aldı ve duruşmayı erteledi. CHP avukatları, 4-9 Eylül tarihlerinin CHP’nin kuruluş haftası olduğunu ve tüzüğe göre bu dönemde etkinlikler yapılması gerektiğini belirterek, 8 Eylül’deki duruşmanın ertelenmesini talep etti. Mahkeme, bu talebi kabul ederek duruşmayı 15 Eylül’e erteledi.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Hatayli Bulent Artun Devletin Yeni Yasam Verdigini Soyluyor
Hatayli Bulent Artun Devletin Yeni Yasam Verdigini Soyluyor
Hacizde Ev Eşyası ve Maaş Hangi Ölçüde Korunur?
Hacizde Ev Eşyası ve Maaş Hangi Ölçüde Korunur?
Teknoloji, Yazılım, Donanım ve Oyun Dünyasında Bilgi Paylaşımının Yeni Adresi
Teknoloji, Yazılım, Donanım ve Oyun Dünyasında Bilgi Paylaşımının Yeni Adresi
54 İlde Kaçakçılık Operasyonu 294 Şüpheliye İşlem Yapıldı
54 İlde Kaçakçılık Operasyonu 294 Şüpheliye İşlem Yapıldı
Mardin Jandarması Mobil Araçla Çocuklara Trafik Eğitimi Verdi
Mardin Jandarması Mobil Araçla Çocuklara Trafik Eğitimi Verdi
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.