Son Dakika
--:--:--
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle mücadeleye ayrılan kaynaklar artık kalkınmaya, üretime, yatırıma, istihdama harcanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nden dönüşünde uçakta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çin’in Şi Cinping’i ağırladığı zirvenin, Asya ülkeleriyle ilişkilere verdikleri önemi gösterdiğini vurguladı. Şanghay İşbirliği Teşkilatı’nın dinamik bir dönüşüm…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle mücadeleye ayrılan kaynaklar artık kalkınmaya, üretime, yatırıma, istihdama harcanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nden dönüşünde uçakta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çin’in Şi Cinping’i ağırladığı zirvenin, Asya ülkeleriyle ilişkilere verdikleri önemi gösterdiğini vurguladı. Şanghay İşbirliği Teşkilatı’nın dinamik bir dönüşüm içinde olduğunu belirten Erdoğan, ekonomik ve ticari işbirliğini öne çıkararak, bölgesel ve küresel sorunlara çözüm arayışında etkin rol aldıklarını belirtti.

Erdoğan, zirve kapsamında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve diğer liderlerle görüşmeler yaptıklarını ve bölgesel konuları ele aldıklarını paylaştı. Ayrıca, Türkiye’nin Çin ile ekonomik ilişkilerini daha dengeli hale getirmeyi hedeflediğini söyledi. İki ülke arasındaki işbirliğini artırmak için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Putin’le yapılan görüşmede Ukrayna-Rusya savaşının adil bir barışla sonlandırılması ve enerji alanındaki işbirliği konularının ele alındığını aktaran Erdoğan, barış umudunun çözüm odaklı ve somut adımlarla sağlanabileceğine inandıklarını belirtti. ABD Başkanı Trump ve Putin’in Alaska Zirvesi’nden aldığı sonuçları değerlendirdiklerini ve ilerleyen süreçte barış umudunu güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Erdoğan, Filistin’e yönelik saldırıları kınayarak, Filistin halkının sesinin duyulması gerektiğini vurguladı. Amerika’nın Filistinli yetkililerin vize iptal kararını eleştirerek, BM Genel Kurulu’nda Filistin’in temsil edilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’nin Filistin’e destek olmaya devam edeceğini ve adaletli bir dünyanın inşasına inandığını aktardı.

Erdoğan, terörle mücadele konusunda Türkiye’nin kararlılığını vurgulayarak, terörsüz Türkiye’nin kazananının tüm halk olduğunu ifade etti. Türkiye’nin bölgesinde barış ve istikrarın sağlanması için çaba harcadığını belirtti.

Ekonomiye ilişkin olarak Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik büyüme ve enflasyon hedeflerine uygun bir şekilde ilerlediğini söyledi. Son dönemde ekonomide olumlu gelişmeler yaşandığını ve enflasyonun düşüş trendinin devam edeceğini öngördü. Türkiye’nin ekonomik olarak güçlü bir döneme girdiğini ve büyüme trendinin devam edeceğini dile getirdi.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Hatayli Bulent Artun Devletin Yeni Yasam Verdigini Soyluyor
Hatayli Bulent Artun Devletin Yeni Yasam Verdigini Soyluyor
Hacizde Ev Eşyası ve Maaş Hangi Ölçüde Korunur?
Hacizde Ev Eşyası ve Maaş Hangi Ölçüde Korunur?
Teknoloji, Yazılım, Donanım ve Oyun Dünyasında Bilgi Paylaşımının Yeni Adresi
Teknoloji, Yazılım, Donanım ve Oyun Dünyasında Bilgi Paylaşımının Yeni Adresi
54 İlde Kaçakçılık Operasyonu 294 Şüpheliye İşlem Yapıldı
54 İlde Kaçakçılık Operasyonu 294 Şüpheliye İşlem Yapıldı
Mardin Jandarması Mobil Araçla Çocuklara Trafik Eğitimi Verdi
Mardin Jandarması Mobil Araçla Çocuklara Trafik Eğitimi Verdi
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.