Son Dakika
--:--:--
Gündem

Bartın Eldeş Barajı su tutma başarılı oldu

Bartın\’ın Ulus ilçesinde 1000 dekar tarım arazisini suyla buluşturacak olan Eldeş Barajı\’nda su tutma işlemi başarıyla gerçekleştirildi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bartın Eldeş Barajı su tutma başarılı oldu

Bartın'ın Ulus ilçesinde 1000 dekar tarım arazisini suyla buluşturacak olan Eldeş Barajı'nda su tutma işlemi başarıyla gerçekleştirildi.

ANKARA (İGFA) – Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, DSİ Genel Müdürlüğü'nün tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalıştığını vurguladı.

Kurumun sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıktığına dikkati çeken Yumaklı, bu amaçla son 21 yılda 1367 baraj inşa edildiğini belirtti. Bu yatırımlardan birisi olan Bartın Ulus Eldeş Barajı'nda enerji kırıcı havuz, vana odası, dolusavak köprüsü ve yol destekleme duvar imalatları tamamlandığını ifade eden Yumaklı, tesiste su tutma aşamasının gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Bakan Yumaklı, Eldeş Barajı'nda baraj imalatının tamamlandığını dile getirerek, "Şu anda sulamaya ait imalatlar devam ediyor. 38 bin 560 metreküplük gövde dolgusunun yüzde 100'ünü tamamladık ve su tutma işlemini gerçekleştirerek barajı işletmeye aldık" bilgisini verdi.

Toplam 1000 dekar araziye can suyu verecek Eldeş Barajı'nın bölge tarımı için büyük önem taşıdığını dile getiren Yumaklı, "Baraj sayesinde Uluslu çiftçilerimiz modern sulama ile tanışacak, Bin dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek böylece kazançları artacak. Üreten herkesin yanında olmak bizim asli görevimizdir. Bu dev yatırımımızın başta Bartın olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yine bu tesisimizin yörenin bereketli topraklarına bereket katacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Temelden yüksekliği 46,25 metre olarak projelendirilen Ulus Eldeş Barajı, gövdesi dolgu beton tipinde projelendirildi. 839 bin 830 metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, 1.000 dekar araziye sulama suyu verecek.

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Sahil Güvenlik Ege İHA Filo Komutanlığında Geleceğin Mucitleri Ağırlandı
Sahil Güvenlik Ege İHA Filo Komutanlığında Geleceğin Mucitleri Ağırlandı
İletişim Başkanı Duran: Ortak Gelecek İçin Toplumsal Bütünleşme Vurgusu
İletişim Başkanı Duran: Ortak Gelecek İçin Toplumsal Bütünleşme Vurgusu
Kırmızı Bültenle Aranan Gökhan Şahin Gürcistan’dan Türkiye’ye İade Edildi
Kırmızı Bültenle Aranan Gökhan Şahin Gürcistan’dan Türkiye’ye İade Edildi
İzmir Çeşme’de 8 Düzensiz Göçmen Yakalandı
İzmir Çeşme’de 8 Düzensiz Göçmen Yakalandı
Türkoğlu’nda Minik Öğrencilerin Jandarma Olma Hayali Gerçek Oldu
Türkoğlu’nda Minik Öğrencilerin Jandarma Olma Hayali Gerçek Oldu
YTB Başkanı Turus, Türk Dünyası Diasporası Panelinde Konuştu
YTB Başkanı Turus, Türk Dünyası Diasporası Panelinde Konuştu
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.