Son Dakika
--:--:--
Gündem

İstanbul Havalimanı dünyada 7'nci, Avrupa'da birinci

İstanbul Havalimanı dünya genelinde 7. sırada yer alırken, Avrupa’yı temsil eden havalimanları arasında birinci oldu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İstanbul Havalimanı dünyada 7'nci, Avrupa'da birinci

İstanbul Havalimanı dünya genelinde 7. sırada yer alırken, Avrupa'yı temsil eden havalimanları arasında birinci oldu.

ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 24 Temmuz tarihli EUROCONTROL Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu'nda açıklanan hava trafik istatistiklerini değerlendirerek, "15-21 Temmuz tarihleri arasında ülkemiz havalimanlarından günlük ortalama 3 bin 959 uçuş ile Avrupa'da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeleri arasında 6. sırada yer aldı." ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama bin 485 uçuş ile Paris Charles de Gauelle ve Amsterdam havalimanlarını geride bırakarak Avrupa'nın en yoğun havalimanı statüsünü koruduğunu söyleyerek, "Raporda yer alan küresel ölçekli 25 Havalimanı içerisinde 15-21 Temmuz tarihleri arasında ortalama 745 günlük uçak kalkışının gerçekleştiği İstanbul Havalimanı dünya genelinde de 7. sırada yer aldı. İstanbul Havalimanımız, Avrupa'yı dünya sıralamasında ilk sırada temsil eden havalimanı" dedi.

Uraloğlu, Antalya Havalimanı'nın ise günlük ortalama bin 36 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanları sıralamasında 8. olduğunu ve Palma de Mallorca ile Rome Fiumicino Havalimanları önündeki yerini koruduğunu söyleyerek, "Bu dönemde EUROCONTROL hava sahasında uçuş başına ortalama 7,5 dakikalık bir gecikme yaşanırken, EUROCONTROL üyeleri arasında ortalama bir dakikadan fazla gecikme süreleri yakaladı. Budapeşte, Ukrayna hava sahasından kaynaklı oluşan kısıtlamalardan dolayı ortalama 9,4 dakikalık gecikme ile en yüksek gecikme yaşayan hava sahası oldu. Türk hava sahası ise bu dönemde, uçuş başına 0.5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile Avrupa'nın en verimli hava sahalarından biri oldu." dedi.

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
COP31 Alanı Türkiye’nin En Büyük Açık Hava Sanat Sahnesine Dönüşüyor
COP31 Alanı Türkiye’nin En Büyük Açık Hava Sanat Sahnesine Dönüşüyor
Türkiye ile Özbekistan arasında 5 anlaşma imzalandı
Türkiye ile Özbekistan arasında 5 anlaşma imzalandı
Jandarma Komandolar, Cumhuriyet Bayramı’nda Denizin Dibinde Anma Dalışı Yaptı
Jandarma Komandolar, Cumhuriyet Bayramı’nda Denizin Dibinde Anma Dalışı Yaptı
Gündüz ve Akşam Işığında Mutfak Dolabı Renkleri Neden Değişir?
Gündüz ve Akşam Işığında Mutfak Dolabı Renkleri Neden Değişir?
Nevşehir’de Jandarma Köpeği Nefes’in Gösterisi Büyük İlgi Gördü
Nevşehir’de Jandarma Köpeği Nefes’in Gösterisi Büyük İlgi Gördü
İletişim Başkanı Duran’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı
İletişim Başkanı Duran’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.