Son Dakika
--:--:--
Gündem

Muhammed Adak'tan 'mağduriyet' açıklaması

AK Parti Mardin Milletvekili Dr. Muhammed Adak, Mardin Mazıdağı ve Diyarbakır\’ın Çınar ilçesinde yaşanan acı felaketin yaralarını sarmak ve mağduriyetleri gidermeye yönelik olarak devletimiz her türlü imkanları ile bölge halkımızın yanında olduğunu belirti.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Muhammed Adak'tan 'mağduriyet' açıklaması

AK Parti Mardin Milletvekili Dr. Muhammed Adak, Mardin Mazıdağı ve Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaşanan acı felaketin yaralarını sarmak ve mağduriyetleri gidermeye yönelik olarak devletimiz her türlü imkanları ile bölge halkımızın yanında olduğunu belirti.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Mardin ve Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaşanan arazi yangınları hakkında açıklamalarda bulunan. Adak, Bundan sonraki süreçte yaraların biran önce sarılması için ilgili yetkililerle yakın işbirliği içerisinde gerekli girışimleri başlattıklarını söyledi.  Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerle temas halinde olduklarını ifade eden Adak," Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin 'in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarla ilgili hasar tespit çalışmalarının Tarım ve Orman Bakanlığımızın yaptığı açıklamalarla  tamamlandığını duyurdu".dedi.

HALKIMIZIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ

Mardin Mazıdağı İlçesi ve Diyarbakır Mazıdağı İlçeleri kırsal alanlarda çıkan elim yangınlarda hemşehrimizden maalesef hayatını kaybedenler ve yaralananların olması hepimizi derinden üzdüğünü kaydeden Adak, Diyarbakır'da 7 bin 900, Mardin'de 7 bin dekar tarım alanı yandı. Bunun yanısıra geçimlerini tarım ve hayvancılık ile sağlayan hemşehrilerimizin çok fazla hayvanı telef olmuş ve bunun yanısıra maddi zarara da uğramışlardır. Bir taraftan acıları ile uğraşırken aynı zamanda maddi olarak zarara uğramış olmalarıda bu facianın ne kadar vahim boyutta olduğunu da göstermiştir.  Yapılan açıklamalara göre 1000 civarında küçükbaş hayvanın  telef olduğu tespit edilmiştir"ifadelerini kullandı.

YARALAR SARILACAK

Bu olay neticesinde hayatlarını kaybeden  hemşehrilerimize Allah tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediklerini kaydeden Adak",Temennimiz inşaallah bundan sonra bu tür vakalar bir daha yaşanmaz .Vatandaşlarımız ve ilgili tüm yetkililer yangının söndürülmesi için fedakarca gayret göstermişlerdir. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Maalesef çok acı ve zor bir süreç yaşandı.Bundan sonraki süreçte yaraların biran önce sarılması için bizlerde ilgili yetkililerle yakın işbirliği içerisinde gerekli girışimleri başlatmış bulunmaktayız.

Hemşehrilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerle temas halindeyiz. Temennimiz ilgili kurumların bu süreci biran önce hemşehrilerimizin mağduriyetini giderecek şekilde neticelendirmesidir. Allah bir daha çiftçilerimize ve hemşehrilerimize bu tür vakalar yaşatmasın inşallah. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Tekrar vefat eden hemşehrilerimize Allah tan rahmet, yakınlarına da sabırlar dilerim"şeklinde açıklamalarda bulundu.

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Yarısı Bizden Destek Süresi Uzatıldı
Yarısı Bizden Destek Süresi Uzatıldı
Kaza Sonrası Eksper Raporunda Nelere Dikkat Edilir
Kaza Sonrası Eksper Raporunda Nelere Dikkat Edilir
Rusya Basını Türkiye’nin Deprem Konut İnşa Hızını Övdü
Rusya Basını Türkiye’nin Deprem Konut İnşa Hızını Övdü
İletişim Başkanı Duran Ara Güler’i Andı
İletişim Başkanı Duran Ara Güler’i Andı
Göktürk Elektrikçi: Göktürk’te Elektrik Arıza, Bakım ve Tesisat Hizmetleri
Göktürk Elektrikçi: Göktürk’te Elektrik Arıza, Bakım ve Tesisat Hizmetleri
Bakan Kurum İstanbul Sel Felaketinde Önceliğin Yaraları Sarmak Olduğunu Vurguladı
Bakan Kurum İstanbul Sel Felaketinde Önceliğin Yaraları Sarmak Olduğunu Vurguladı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.