Son Dakika
--:--:--
Gündem

Kapadokya Alan Başkanlığı'ndan 'kaçak' mücadelesi

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi\’ndeki Kapadokya\’nın kültürel ve doğal mirasını koruyarak geliştiren, sürdürülebilir turizm anlayışıyla hareket eden Kapadokya Alan Başkanlığı, Uçhisar, Göreme, Ortahisar ve Ürgüp’teki kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kapadokya Alan Başkanlığı'ndan 'kaçak' mücadelesi

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki Kapadokya'nın kültürel ve doğal mirasını koruyarak geliştiren, sürdürülebilir turizm anlayışıyla hareket eden Kapadokya Alan Başkanlığı, Uçhisar, Göreme, Ortahisar ve Ürgüp'teki kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor.

NEVŞEHİR (İGFA) – UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki Kapadokya'nın kültürel ve doğal mirasını koruyarak geliştiren, sürdürülebilir turizm anlayışıyla hareket eden Kapadokya Alan Başkanlığı, Uçhisar, Göreme, Ortahisar ve Ürgüp'teki kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor.

Kapadokya Alan Başkanlığı, Kapadokya'nın tarihî, kültürel ve doğal zenginliklerini koruyup geliştirerek bu değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalarına devam ediyor. Bölgenin dünya şehirleri arasında önemli bir destinasyon merkezi haline gelmesini ve tanınırlığını artırmayı hedefleyen Kapadokya Alan Başkanlığı, bu hedefler doğrultusunda izinsiz olarak inşa edilen kaçak yapılara ilişkin kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışma boyunca; sit alanında yapılanma koşullarına aykırı olarak ilave eklentileri bulunan yapıların kaçak bölümleri, kesin yapılanma yasağı bulunan sit alanlarında peribacası ve doğal oluşumlara zarar veren yapıların tamamı kaldırılıyor.

Bu kapsamda; bölgenin önemli turizm merkezlerinden olan Uçhisar, Göreme, Ortahisar ve Ürgüp bölgelerindeki kaçak yapıların, mevzuat kapsamında kaldırılmasına ve alanın temizlenerek rehabilite edilmesine başlanıldı. UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki Kapadokya'da peribacalarına zarar veren yapıları ile bölgede kaçak ve usulsüz yapıların kaldırılmasına ve alanın temizlenerek rehabilite edilmesine ilişkin çalışmaların devam edeceği bildirildi. Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Bölgenin doğal dokusuna zarar veren, kültürel varlıkları tahrip eden, turizm faaliyetlerini olumsuz etkileyen tüm uygulamalara karşı mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir" ifadeleri yer aldı.

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Şanlıurfa Jandarması Harran Üniversitesi Oryantasyonuna Katıldı
Şanlıurfa Jandarması Harran Üniversitesi Oryantasyonuna Katıldı
COP31 Hazırlıkları Üçlü Görüşmeyle Ele Alındı
COP31 Hazırlıkları Üçlü Görüşmeyle Ele Alındı
İK Ekibi Olan Şirketler İnsan Kaynakları Danışmanlık Firmalarıyla Nasıl Çalışır?
İK Ekibi Olan Şirketler İnsan Kaynakları Danışmanlık Firmalarıyla Nasıl Çalışır?
Kompozit Dolgu ile Amalgam Dolgu Arasındaki Farklar
Kompozit Dolgu ile Amalgam Dolgu Arasındaki Farklar
Fon Tasfiyelerinde 40.5 Milyar TL Ödeme Tamamlanıyor
Fon Tasfiyelerinde 40.5 Milyar TL Ödeme Tamamlanıyor
Duran İsrail’in Tehditlerine Sert Yanıt Verdi
Duran İsrail’in Tehditlerine Sert Yanıt Verdi
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.