Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bursa’da Türkiye’nin enerji ve kaynak bağımlılığını bitirme hedefini açıkladı. Bakanlık, maden, enerji, teknoloji ve kaynak alanlarında net ihracatçı bir ülke olmayı amaçlıyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bursa temasları kapsamında yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin enerji ve kaynak bağımlılığını azaltma hedefini yineledi. Bakan Bayraktar, Türkiye’yi madenlerde, enerjide, teknolojide ve kaynakta net ihracatçı bir ülke haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
AK Parti Bursa İl Başkanlığında konuşan Bakan Bayraktar, Karadeniz’deki yerli doğal gaz üretiminin bu yıl iki katına çıkarılacağını ve Gabar’daki petrol üretiminin günlük 83 bin varili aştığını ifade etti. Bayraktar, Türkiye’nin enerji alanında dışa bağımlılığını tamamen bitirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Bu doğrultuda hem yurt içinde hem de yurt dışında yoğun arama faaliyetleri yürütüldüğünü kaydetti.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı’nda iş dünyasına seslenen Bakan Bayraktar, enerjinin bir milli güvenlik meselesi olduğunu söyledi. Türkiye’nin mevcut enerji ithalatını azaltacağını ve yerli, yenilenebilir kaynakların kullanımını artıracağını belirtti. Bayraktar, Türkiye’nin rüzgar ve güneşte Avrupa’da 5’inci, dünyada ise 11’inci sırada yer aldığını hatırlatarak, 2035 yılına kadar rüzgar ve güneşte kurulu gücü 120 bin megavata çıkarma hedefinden bahsetti. Ayrıca, 2026 sonu ve 2027 ilk çeyreğinde deniz üstü rüzgar enerjisi projelerine başlanacağının müjdesini verdi.
Bakan Bayraktar, Türkiye’nin toprak altındaki 10 bin ton altın rezervini ekonomiye kazandırma gerekliliğine dikkat çekerek, en kısa sürede yıllık 100 ton altın üreten bir ülke olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bu kaynağın çevreyle uyumlu ve iş sağlığı güvenliği esaslarına riayet edilerek katma değerli bir şekilde ekonomiye entegre edileceğini sözlerine ekledi.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap