Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasının turizm için olumlu olacağını söyledi. Sektörün krizlere bağışıklık kazanması gerektiğini belirtti.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması durumunda bunun turizm sektörü açısından olumlu bir gelişme olacağını belirtti. Ersoy, bu konudaki nihai kararın Kabine tarafından verileceğini kaydetti.
Aydın’da Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin açılışı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ersoy, turizm sektörünün mevcut küresel ve bölgesel krizlere karşı daha dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.
Bakan Ersoy, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki istikrarsızlıkların turizm sektörü üzerindeki potansiyel etkilerine dikkat çekti. Sektörün karşılaşabileceği zorluklara karşı bağışıklık kazanmasının önemini dile getirdi. Bu bağlamda, Türkiye’nin uluslararası alanda bir ‘istikrar adası’ olarak konumlandığını ve Cumhurbaşkanlığı diplomasisinin ‘peace maker’ rolüyle öne çıktığını ifade etti.
Ersoy, Türkiye’nin barış çabalarının ülke algısına olumlu yansıdığını ve bu durumun istikrarı desteklediğini düşündüğünü sözlerine ekledi. Kur politikasının turizm gelirlerine etkisine dair soruyu yanıtlayan Bakan, önceliğin enflasyonu düşürmek olduğunu ve her sektörün bu süreçte üzerine düşen fedakarlığı yapması gerektiğini belirtti.
Bakan Ersoy, turizm verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, son yıllarda elde edilen başarıları gözler önüne serdi. 2017 sonunda 32 milyar dolar olan turizm gelirlerinin geçen yıl 65 milyar dolara yükseldiğini duyurdu. Ziyaretçi sayısında Türkiye’nin dünyada 8. sıradan 4. sıraya, turizm gelirlerinde ise 15. sıradan 7. sıraya yükseldiğini belirtti.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap