Son Dakika
--:--:--

Meclis Gündemi Belli Oldu Site Aidatları ve Yapı Denetimi Masada

TBMM bu hafta site aidatları, yapı denetimi ve okul saldırılarını araştıracak komisyonun gündemiyle toplanıyor. İşte Meclis’in gündemindeki kritik konular.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Meclis Gündemi Belli Oldu Site Aidatları ve Yapı Denetimi Masada

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bu hafta Salı günü yapacağı toplantıyla fahiş site aidatlarına yönelik düzenlemeleri içeren Tapu Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmeye başlayacak. Teklif, kat malikleri genel kurulunda onaylanacak işletme projeleri ve yönetici sorumluluklarını netleştiriyor.

Kat malikleri kurulunca onaylanmış bir işletme projesinin bulunmaması halinde, yönetici en geç 3 ay içinde geçici bir proje hazırlayarak onay için kurula sunacak. Mevcut projelerdeki bedeller, yeniden değerleme oranını aşmamak kaydıyla her yıl güncellenerek kat malikleri kuruluna getirilecek. Bu düzenleme ile site yönetimlerinin keyfi aidat artışlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yapı Sektörüne Yönelik Yeni Düzenlemeler Geliyor

İnşaatı tamamlayıp etaplar halinde yeniden yapılaşmaya giden kooperatifler, ortaklarına tahsis ettikleri gayrimenkullerin tapusunu, tüm inşaatlar bitene kadar devredemeyecek. Kullanıma yönelik belgesi olan yapılarda periyodik yangın güvenliği kontrolleri yapılacak.

Ruhsatsız veya izinsiz yapılarda kullanılmak üzere hazır beton sağlayanlar ile piyasada bulunduranlar, ilgili idarece 500 bin lira idari para cezası ile karşılaşacak. Yapı denetim kuruluşlarında görev alan denetçilerin çalışma takibi, Bakanlıkça kurulacak elektronik sistem üzerinden yapılacak ve isimleri yapı ruhsatlarında yer almayacak.

Beton üreticilerine, standartları sağlamayan beton deney sonuçları tespit edildiğinde 500 bin lira idari para cezası kesilecek. Ayrıca, afetzedelere sağlanan hibe ve krediler, devir, temlik, takas, haciz veya teminat gösterilemeyecek.

2/B alanları ve Hazineye ait tarım arazilerinin satışına başvuru yapmayanlar ile taksit ödemelerinde gecikenlerin süresi 31 Temmuz 2026’ya kadar uzatıldı.

Okul Saldırılarını Araştırma Komisyonu Toplanıyor

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırılarını inceleyecek komisyon, bu hafta ilk toplantısını gerçekleştirecek. Komisyon, çocukların dijital ortamlarda karşılaştığı riskleri de değerlendirerek alınması gereken tedbirleri raporlayacak. Ayrıca, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları da Salı ve Çarşamba günleri yapılacak.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Meclis Gündemi Belli Oldu Site Aidatları ve Yapı Denetimi Masada
Meclis Gündemi Belli Oldu Site Aidatları ve Yapı Denetimi Masada
Azerbaycan Halk Şairi Rüstemhanlı Ankara’da 80 Yaşında Anıldı
Azerbaycan Halk Şairi Rüstemhanlı Ankara’da 80 Yaşında Anıldı
Bakan Fidan’dan AB’ye Tepki Türkiye’nin Üyeliği Neden Gecikiyor
Bakan Fidan’dan AB’ye Tepki Türkiye’nin Üyeliği Neden Gecikiyor
İsrail Lübnan Sınırında Ateşkese Rağmen Yıkıma Devam Etti
İsrail Lübnan Sınırında Ateşkese Rağmen Yıkıma Devam Etti
Sağlık Bakanlığı Hastanelerin Satıldığı İddialarını Yalanladı
Sağlık Bakanlığı Hastanelerin Satıldığı İddialarını Yalanladı
İsrail Lübnan’a Hava Saldırıları Düzenledi
İsrail Lübnan’a Hava Saldırıları Düzenledi
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması