İran’dan Hürmüz Boğazı’na ilişkin önemli açıklama geldi. Devrim Muhafızları Albay Zülfikari, Irak’ın kısıtlamalardan muaf tutulduğunu duyurdu.
İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) tarafından yapılan açıklamada, Irak’ın Hürmüz Boğazı’nda uygulanan kısıtlamalardan muaf tutulduğu bildirildi. Albay Zülfikari, bu bilgiyi yarı resmi Tasnim Haber Ajansı aracılığıyla duyurdu.
Zülfikari, ABD ve İsrail ile bu ülkelere destek veren devletlerin gemilerine yönelik kısıtlamaların süreceğini belirtti. Bu durumun, ABD’nin Irak’taki varlığına son vermek için bir fırsat sunduğunu ifade etti.
Albay Zülfikari, Irak ve İran halklarının ABD ile İsrail’e karşı yürüttükleri mücadeleyi kazanacağını söyledi. Bu gelişmeler, bölgedeki jeopolitik tansiyonu ve deniz ticaretine yönelik potansiyel etkileri gündeme getiriyor.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap