Hayat Holding ve Aile Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen ‘Benimle Oynar Mısın?’ projesi, İstanbul’da 7 bin çocuğa gelişim desteği sundu.
Hayat Holding ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde yürütülen “Benimle Oynar Mısın?” projesi, bir yıllık uygulama süresince İstanbul’daki yedi pilot merkezde yedi bin aileye ulaştı. Proje, gelişimsel aksaklık riski taşıyan çocuklar ile otizm spektrum bozukluğu olan çocuklara yönelik erken müdahale ve psiko-sosyal gelişim desteği sunuyor.
“Benimle Oynar Mısın?” programı, on beşinci aydan üç yaşa kadar gelişimsel aksaklık riski taşıyan çocuklarda erken müdahaleyi hedefliyor. Ayrıca sekiz yaşa kadar otizm spektrum bozukluğu ve benzeri özellikli çocukların psiko-sosyal gelişimini destekliyor. Bu merkezlerde otizmin erken tespiti için tarama çalışmaları yapılıyor ve uluslararası standartlara uygun gelişim destek programları uygulanıyor.
Program, gelişimsel risklerin erken tespiti konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Sürecin getirdiği zorluklarla başa çıkabilmeleri için ailelere psiko-sosyal destek hizmetleri de sunuluyor.
Proje kapsamında oyun temelli terapi alanları kurularak otuz beş bakanlık personeli ve proje uygulayıcısı yüz saatten fazla eğitim aldı. Bu eğitimler sonucunda uzmanlaşan personel, gelişimsel aksama yaşayan çocuklara bir yılda altı bin yedi yüz bir seans destek verdi.
Katılımcı çocuklarda göz teması kurma, sembolik oyun yoluyla kendini ifade etme ve tek kelimelerden anlamlı kısa cümlelere geçiş gibi ölçülebilir ilerlemeler kaydedildi. Ayrıca çocukların hiperaktivite düzeylerinde azalma, oyuna başlama becerilerinde artış ve gelişimsel destek süreçlerine gönüllü katılımda iyileşmeler gözlemlendi.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap