CENTCOM Komutanı Amiral Brad Cooper, İran’a yönelik saldırılarda 50 binden fazla ABD askerinin görev aldığını açıkladı. Operasyona 200 savaş uçağı ve 2 uçak gemisi katılıyor.
ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Amiral Brad Cooper, İran’a yönelik devam eden operasyonlarda 50 binden fazla askerin görev aldığını duyurdu. Cooper, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu operasyonlara 200 savaş uçağı ve 2 uçak gemisinin de katıldığını belirtti. Bu askeri yığınağın, ABD’nin Orta Doğu’da bir nesildir görülen en büyük operasyonu olduğunu vurguladı.
Amiral Cooper, ABD ve İsrail güçlerinin 28 Şubat’tan bu yana İran’da yaklaşık 2 bin hedefi vurduğunu aktardı. Bu saldırılar sonucunda İran’ın hava savunma sistemlerinin büyük ölçüde zayıflatıldığı ifade edildi. ABD ve İsrail, Tahran ile Washington arasındaki müzakerelerin sürdüğü bir dönemde İran’a askeri operasyon başlattı.
İran ise bu saldırılara karşılık olarak İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn gibi bölge ülkelerindeki hedefleri vurdu. İran Kızılayı’nın bildirdiğine göre, ABD-İsrail saldırılarında 787 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in de aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey yetkilinin öldüğü kaydedildi.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap