Emine Erdoğan ve Ürdün Kraliçesi Rania Al Abdullah, Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya gelerek "Nakş-ı Zaman Sergisi"ni gezdi. Türk kültürel mirasının zenginliğini gözler önüne seren bu özel buluşma, iki ülke arasındaki dostluk bağlarını daha da güçlendirdi.
İstanbul, Dolmabahçe Sarayı, uluslararası diplomasi ve kültürel alışverişin sıcak bir durağına sahne oldu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ürdün Haşimi Krallığı Kraliçesi Rania Al Abdullah‘ı samimi bir atmosferde ağırladı. Bu özel buluşma, iki ülke arasındaki köklü bağları ve dostluğu pekiştirmenin zarif bir yansımasıydı.
Kraliçe Rania Al Abdullah, Dolmabahçe Sarayı’nın Muayede Salonu girişinde bizzat Emine Erdoğan tarafından karşılandı. İki önemli isim, içten sarılmalar ve hoş sohbetler eşliğinde selamlaştı. Sarayın göz alıcı kristal merdivenleri önünde çekilen hatıra fotoğrafının ardından, bu özel konuklar Medhal Salonu’na geçerek günün programına başladı.
Ziyaretin en dikkat çekici duraklarından biri, Olgunlaşma Enstitüsü tarafından 1. Binek Salonu’nda düzenlenen "Tabiatın Ahenginden Kültürel Hafızaya: Nakş-ı Zaman Sergisi" oldu. Emine Erdoğan ve Kraliçe Rania, bu eşsiz sergide kumaş üzerine işlenmiş rengarenk iplikler, el emeği göz nuru işlemeler, sanat eserleri, el yazması kitaplar ve minyatürler gibi birçok nadide eseri hayranlıkla inceledi.
Sergi, Türkiye’nin köklü kültürel mirasındaki geleneksel ve sanatsal zenginliği, nakış teması üzerinden çok katmanlı bir biçimde sunmayı hedefliyordu. İki lider, burada sergilenen tel sarma, tel kırma, Maraş işi, hesap işi, kordon tutturma ve suzeni gibi geleneksel nakış tekniklerinin inceliklerine özel ilgi gösterdi. Türk kültürünün binlerce yıllık nakış zenginliğini yansıtan bitkisel desenlerle bezenmiş tarihi tekstil eserleri ile modern tasarımların harmanlandığı seçkiler, konukların beğenisini topladı. Ayrıca, Osmanlı saray kumaşları ve nakış örnekleriyle hazırlanan göz kamaştırıcı giysi çalışmaları da yakından gözlemlendi.
Ziyaretin ardından Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duygularını dile getirdi. Kraliçe Rania’yı da etiketleyerek, bu anlamlı buluşmanın önemini vurguladı: "Ülkemizde ağırladığımız Ürdün Kraliçesi Rania Al Abdullah ile İstanbul’da bir araya gelmekten memnuniyet duydum. Olgunlaşma Enstitülerimizin birikiminden doğan, ince işçilikle şekillenen eserlerden oluşan ‘Tabiatın Ahenginden Kültürel Hafızaya: Nakş-ı Zaman’ sergisini ziyaret ettik. Bu anlamlı buluşmanın, ülkelerimiz arasındaki dostluğu daha da pekiştirmesini temenni ediyorum."
Bu buluşma, Türkiye ile Ürdün arasındaki kültürel ve diplomatik ilişkilerin ne denli derin olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. İki First Lady’nin ortak ilgi alanları etrafında bir araya gelmesi, uluslararası platformda sıcak ve pozitif bir mesaj verdi.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap