Son Dakika
--:--:--
Gündem

Zehir Ağlarına Büyük Darbe: 3 İlde 123 Gözaltı, Gençler Kurban Edilmeyecek!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın liderliğinde, üç ilde zehir tacirlerine yönelik düzenlenen nefes kesen operasyonlarda tam 123 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Gençlerin geleceğini karartan “torbacı” diye tabir edilen sokak satıcılarına geçit verilmiyor, mücadele kararlılıkla sürüyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Zehir Ağlarına Büyük Darbe: 3 İlde 123 Gözaltı, Gençler Kurban Edilmeyecek!

Türkiye, zehir tacirlerine karşı topyekûn bir mücadele yürütüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, Çanakkale, Isparta ve Mersin’de eş zamanlı düzenlenen kapsamlı operasyonlarla 101 farklı adreste büyük bir temizlik yapıldı. Bu operasyonlar sonucunda tam 123 şüpheli kıskıvrak yakalanarak adalete teslim edildi.

Gençlerin Geleceği İçin Büyük Operasyon

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, bu operasyonların temel amacının, özellikle gençleri hedef alan, sosyal medya ve mesajlaşma platformlarını kullanarak uyuşturucu dağıtan “torbacı” olarak bilinen sokak satıcılarını saf dışı bırakmak olduğunu vurguladı. “Hedefimiz netti: Zehir tacirlerinin eli kolu durumundaki bu şahıslara göz açtırmamak,” ifadelerini kullandı.

Devasa Bir Güç Sahadaydı

Operasyonlara katılan ekiplerin sayısı bile mücadelenin büyüklüğünü gözler önüne serdi. Tam 131 Asayiş Timi, 9 Jandarma Motorlu Asayiş Timi, 6 Komando Timi ve 574 Jandarma personeli gece gündüz demeden görev aldı. Ayrıca, uyuşturucu maddelerin gizlendiği en zorlu noktalara ulaşmak için 12 özel eğitimli narkotik dedektör köpeği de sahada aktif rol oynadı.

Titiz Bir Takip Süreci

Ezine, Isparta ve Tarsus Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen bu çalışmalar, uzun soluklu ve titiz bir ön araştırma sürecinin ürünüydü. Saha araştırmaları, detaylı analizler ve kesintisiz takip faaliyetleri, şüphelilerin izini sürmede kilit rol oynadı.

Bakan Yerlikaya, “Uyuşturucuyla savaşımız, çok yönlü ve kararlı bir şekilde devam ediyor,” diyerek mücadelenin sadece sokak satıcılarıyla sınırlı olmadığını belirtti. “Uyuşturucu suç örgütlerinin liderinden en küçük torbacısına kadar, tedarik zincirinin her bir halkasını tek tek kırıp atacak operasyonlar düzenliyoruz. Bu zehir ağlarının kökünü kazımakta kararlıyız.”

Operasyonlarda emeği geçen başta Valiler, Cumhuriyet Başsavcılıkları, İl Jandarma Komutanlıkları ve kahraman Jandarma personelimiz olmak üzere herkese teşekkür eden Yerlikaya, bu mücadelenin aralıksız süreceğinin altını çizdi. Türkiye, zehirsiz bir gelecek için kararlılıkla adım atmaya devam ediyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Duran İsrail’in Tehditlerine Sert Yanıt Verdi
Duran İsrail’in Tehditlerine Sert Yanıt Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Hatayli Bulent Artun Devletin Yeni Yasam Verdigini Soyluyor
Hatayli Bulent Artun Devletin Yeni Yasam Verdigini Soyluyor
Hacizde Ev Eşyası ve Maaş Hangi Ölçüde Korunur?
Hacizde Ev Eşyası ve Maaş Hangi Ölçüde Korunur?
Teknoloji, Yazılım, Donanım ve Oyun Dünyasında Bilgi Paylaşımının Yeni Adresi
Teknoloji, Yazılım, Donanım ve Oyun Dünyasında Bilgi Paylaşımının Yeni Adresi
54 İlde Kaçakçılık Operasyonu 294 Şüpheliye İşlem Yapıldı
54 İlde Kaçakçılık Operasyonu 294 Şüpheliye İşlem Yapıldı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.