Son Dakika
--:--:--

Zehir Şebekelerine Dev Tokat: 23 İlde Nefes Kesen Uyuşturucu Operasyonları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23 ilde eş zamanlı yürütülen ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarının detaylarını açıkladı. Operasyonlarda tam 6 milyon uyuşturucu hap ve 270 kilogram muhtelif madde ele geçirilirken, 521 şüpheli yakalandı ve bunlardan 177’si tutuklandı. Bakan Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelenin çok boyutlu bir seferberlik ruhuyla devam edeceğini vurguladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Zehir Şebekelerine Dev Tokat: 23 İlde Nefes Kesen Uyuşturucu Operasyonları

Türkiye’nin Dört Bir Yanında Zehir Şebekelerine Dev Operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkenin dört bir yanında uyuşturucu tacirlerine karşı son iki haftadır soluksuz devam eden geniş çaplı operasyonların detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Jandarma Genel Komutanlığı’nın titizlikle yürüttüğü bu nefes kesen baskınlar, tam 23 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar’dan Van’a, İstanbul’dan Hakkari’ye kadar uzanan geniş bir coğrafyada, uyuşturucu bataklığını kurutmaya yönelik atılan adımlar, kamuoyunda yankı uyandırdı. Bu kapsamlı mücadelenin arkasında, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordineli çalışması yatıyor.

Milyonlarca Hap, Yüzlerce Kilogram Uyuşturucu: Neler Ele Geçirildi?

Operasyonların bilançosu, zehir tacirlerine vurulan darbenin boyutunu gözler önüne seriyor. Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, jandarma ekipleri tarafından yürütülen bu operasyonlarda tam 6 milyon adet uyuşturucu hap ile 270 kilogram muhtelif uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu devasa miktar, zehir şebekelerinin finans kaynaklarına ciddi bir sekte vurdu.

521 Şüpheli Yakalandı, Zincirleme Operasyonlar Sürecek

Bu büyük operasyonlar silsilesinde, toplam 521 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Özellikle uyuşturucu ticaretini organize bir şekilde yürüten, sosyal medya ve şifreli mesajlaşma platformlarını kullanarak satış ağı kuran bu şebekeler, jandarma’nın siber takip ve saha çalışmalarıyla deşifre edildi. Toplam 46 narkotik ve asayiş ekibi ile 414 personelin görev aldığı operasyonlarda, suçluların kaçış yolları kapatıldı.

Adli süreçlerin hızla ilerlemesiyle birlikte, gözaltına alınan şüphelilerden 177’si mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 91 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı uygulanırken, diğerlerinin işlemleri hala büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Bu durum, suç örgütlerinin her bir halkasının tek tek çökertilme kararlılığını gösteriyor.

Bakan Yerlikaya’dan Kararlılık Mesajı: “Bu Zinciri Parçalayacağız!”

İçişleri Bakanı Yerlikaya, uyuşturucuya karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğinin altını bir kez daha çizdi. Söz konusu mücadelenin sıradan bir operasyon değil, çok boyutlu bir seferberlik ruhuyla yürütüldüğünü vurgulayan Bakan, zehir tacirlerine göz açtırılmayacağının sinyalini verdi.

Yerlikaya, açıklamasında şu çarpıcı ifadeleri kullandı: “Uyuşturucuyla savaşımız; çok katmanlı, çok boyutlu ve kararlı bir seferberliktir. Elebaşından yöneticisine, üreticisinden torbacısına kadar uyuşturucu zincirinin her halkasını büyük operasyonlarla tek tek kırıp atıyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru ve gençlerimizin geleceği için bu zehirle mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz.”

Yorum Yap

Benzer Haberler
Emine Erdoğan Gönül Elçileri Çalıştayında Koruyucu Ailelere Seslendi
Emine Erdoğan Gönül Elçileri Çalıştayında Koruyucu Ailelere Seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 36 NATO Zirvesi Açılışında Konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan 36 NATO Zirvesi Açılışında Konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile görüştü
Erdoğan Halkalı İstanbul Havalimanı Metro Hattını Hizmete Açtı
Erdoğan Halkalı İstanbul Havalimanı Metro Hattını Hizmete Açtı
İletişim Başkanı Duran Türkiye’nin küresel diplomasi hedefini açıkladı
İletişim Başkanı Duran Türkiye’nin küresel diplomasi hedefini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Oruç Açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Oruç Açtı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması