Son Dakika
--:--:--

Hatay’ın Sağlıkta Yeniden Dirilişi: Dev Şehir Hastanesi Yolda!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, depremin yaralarını saran Hatay’ın sağlık altyapısının eskisinden daha iyi olduğunu müjdeledi. Kentin sağlıkta zirveye tırmanışını simgeleyecek 1000 yataklı şehir hastanesi projesinin detaylarını paylaştı ve 2026 sonunda inşaatın başlayacağını duyurdu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Hatay’ın Sağlıkta Yeniden Dirilişi: Dev Şehir Hastanesi Yolda!

Hatay’ın Sağlıkta Yeni Bir Çağ: Depremin İzleri Siliniyor

6 Şubat depremlerinin derin izlerini taşıyan Hatay, sağlık alanında kaydettiği ilerlemelerle adeta küllerinden yeniden doğuyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, kentin sağlık hizmetlerini yerinde değerlendirmek ve geleceğe dair müjdeler vermek üzere Hatay Valiliği’ni ziyaret etti.

Bakan Memişoğlu, Vali Mustafa Masatlı, İl Sağlık Müdürü Sıtkı Sönmez, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan ile yaptığı istişarelerin ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Depremin yıldönümünde hem kentin bugünkü durumunu gözlemlediklerini hem de yapılan ve yapılacak sağlık yatırımlarını masaya yatırdıklarını belirtti.

Sağlık Altyapısı Deprem Öncesinden Bile Daha İyi Durumda

Bakan Memişoğlu, Hatay’ın sağlık altyapısının deprem öncesi dönemi geride bıraktığını gururla dile getirdi. “Sayın Cumhurbaşkanımızın da sıkça vurguladığı gibi, Hatay son 2,5 yılda konutuyla, okuluyla, hastanesiyle inanılmaz bir yeniden yapılanma sürecine tanıklık etti” diyen Memişoğlu, bu hızlı toparlanmaya dikkat çekti.

Kentte bugün 2 bin 975 yatak kapasitesiyle hizmet verildiğini, bu sayının deprem öncesindeki 2 bin 772 yataktan daha fazla olduğunu vurguladı. Ayrıca, 6 büyük hastane inşaatının başarıyla tamamlandığı ve halkın hizmetine sunulduğu bilgisini paylaştı. İskenderun Devlet Hastanesi’nin de yüzde 44’lük kısmının tamamlandığını ve en kısa sürede hizmete açılacağını ekledi.

Temel Sağlık Hizmetlerine Güçlü Dokunuşlar

Sadece büyük hastanelerle kalmayan sağlık seferberliğinde, aile sağlığı merkezleri ve sağlıklı hayat merkezleri için de yoğun bir planlama yapıldı. Bakan, “İnşallah 2026 sonu itibarıyla temel sağlık hizmetlerindeki yapısal problemlerimizi kökten çözmüş olacağız” diyerek, sağlık hizmetlerinin her kademesindeki erişilebilirliği ve kalitesi konusundaki kararlılıklarını gösterdi.

Hatay’ın Sağlıkta Tacı: Bin Yataklı Şehir Hastanesi Geliyor!

Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hayalim” dediği şehir hastaneleri zincirine Hatay da katılıyor. Bakan Memişoğlu, Türkiye genelinde 27’ye ulaşan şehir hastanesi sayısının Hatay’la birlikte daha da güçleneceğini belirtti.

“Bütün projesini hazırladık, inşallah birkaç hafta içinde ihalesine çıkacağız ve 2026 sonu itibarıyla inşaatına başlamış olacağız” diyerek müjdeli haberi veren Bakan, Hatay Şehir Hastanesi’nin özelliklerine de değindi. 1000 yataklı, son teknolojiyle donatılmış, kapsamlı bir sağlık üssü olacak bu hastanenin, Hatay’ın sağlık hizmetlerini adeta taçlandıracağını vurguladı.

Sadece Bir Hastane Değil, Bir Umut Köprüsü

Memişoğlu, bu dev yatırımın sadece fiziksel bir yapıdan ibaret olmadığını, aynı zamanda bölge halkı için yeni bir umut köprüsü olacağını dile getirdi. Sağlık hizmetlerinin en üst düzeyde sunulması için gece gündüz çalıştıklarını ve milletin en iyi sağlık hizmetini alması için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti.

Birlik ve Beraberlikle Yeniden Yükseliş

Bakan Memişoğlu, deprem sonrası süreçte gösterilen gayret ve işbirliği için Hatay Valisi’ne, Belediye Başkanı’na ve milletvekillerine içten teşekkürlerini sundu. “Büyük emek, çaba ve dünyaya örnek olan bir yeniden yapım süreci yaşıyoruz” diyen Memişoğlu, bu dayanışmanın altını çizdi. “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmaya ve insanlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” sözleriyle, geleceğe dair kararlılık mesajını yineledi.

Hatay, sadece binalarını değil, umutlarını ve geleceğini de yeniden inşa ediyor. Şehir hastanesi projesiyle sağlıkta attığı bu büyük adım, kentin yeniden diriliş öyküsünün en parlak sayfalarından biri olmaya aday.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Emine Erdoğan Gönül Elçileri Çalıştayında Koruyucu Ailelere Seslendi
Emine Erdoğan Gönül Elçileri Çalıştayında Koruyucu Ailelere Seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 36 NATO Zirvesi Açılışında Konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan 36 NATO Zirvesi Açılışında Konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile görüştü
Erdoğan Halkalı İstanbul Havalimanı Metro Hattını Hizmete Açtı
Erdoğan Halkalı İstanbul Havalimanı Metro Hattını Hizmete Açtı
İletişim Başkanı Duran Türkiye’nin küresel diplomasi hedefini açıkladı
İletişim Başkanı Duran Türkiye’nin küresel diplomasi hedefini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Oruç Açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Oruç Açtı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması