Son Dakika
--:--:--

Erdoğan ve Trump Hattında Yoğun Mesaj Trafiği: Suriye ve Gazze’ye Mercek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesinde Suriye’nin geleceği, DEAŞ ile mücadele ve Gazze’deki barış çabaları masaya yatırıldı. Ankara, bölgenin istikrarı için kritik adımların altını çizdi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Erdoğan ve Trump Hattında Yoğun Mesaj Trafiği: Suriye ve Gazze’ye Mercek

Washington-Ankara Hattında Kritik Görüşme: Suriye’den Gazze’ye Geniş Bir Yelpaze

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde bölgesel meseleleri enine boyuna masaya yatırdı. İki liderin gündeminde, başta Suriye ve DEAŞ’la mücadele olmak üzere, Gazze’deki barış arayışları gibi hassas konular öne çıktı. Bu görüşme, Ankara ile Washington arasındaki diyaloğun ne denli yoğun ve kapsamlı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Suriye’nin Bütünlüğü ve Bölgesel İstikrar Vurgusu

Görüşmenin ana eksenlerinden biri Suriye’deki son durumdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin komşusu Suriye’deki gelişmeleri titizlikle izlediğini vurgulayarak, Suriye’nin birliği, beraberliği ve toprak bütünlüğünün Türkiye için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Bu yaklaşım, Ankara’nın bölgedeki istikrar arayışının temelini oluşturuyor.

Ayrıca, DEAŞ terör örgütüyle mücadele ve Suriye’deki hapishanelerde tutulan DEAŞ’lıların akıbeti de kapsamlı bir şekilde ele alındı. Erdoğan, terörden arındırılmış, kendi ayakları üzerinde durabilen, huzurlu bir Suriye’nin, sadece bölge için değil, uluslararası istikrar için de ne denli kilit bir rol oynayacağını ifade etti.

Gazze Barışı İçin Eş Güdüm Çağrısı

Görüşmenin bir diğer önemli başlığı ise Gazze’deki barış süreci oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de kalıcı bir barışın tesisi yönündeki gayretlerin süreceğini belirterek, Türkiye’nin bu hassas konuda ABD ile yakın bir eş güdüm içinde hareket etmeye devam edeceğini vurguladı. Bu açıklama, Ankara’nın Ortadoğu’daki diplomatik çabalara verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.

Erdoğan, Gazze Barış Kurulu’na yapılan davet için ABD Başkanı Trump’a teşekkürlerini iletti. Bu jest, iki ülke arasındaki diyaloğun sadece sorunlar üzerine değil, ortak çözüm arayışları üzerine de kurulu olduğunu gösterdi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
75 İlde Büyük Narkotik Operasyonu 846 Tutuklama
75 İlde Büyük Narkotik Operasyonu 846 Tutuklama
Diyarbakırda Büyük Uyuşturucu Operasyonu 387 Bin Kök Kenevir Ele Geçirildi
Diyarbakırda Büyük Uyuşturucu Operasyonu 387 Bin Kök Kenevir Ele Geçirildi
İletişim Başkanı Duran Ayasofya’nın İbadete Açılışının 6 Yılını Değerlendirdi
İletişim Başkanı Duran Ayasofya’nın İbadete Açılışının 6 Yılını Değerlendirdi
12 İlde 12 Organize Suç Örgütüne Büyük Operasyon
12 İlde 12 Organize Suç Örgütüne Büyük Operasyon
Yalova Armutlu Yolu Yarın Hizmete Açılıyor
Yalova Armutlu Yolu Yarın Hizmete Açılıyor
Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaştan 23 Nisan Mesajı
Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaştan 23 Nisan Mesajı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması