Son Dakika
--:--:--

Bakan Işıkhan: Asgari ücret belirlemede önceliğimiz tarafların uzlaşmaya varması

Bakan Işıkhan İzmir’de İşçi-İşveren Buluşmaları Toplantısında Konuştu Bakan Işıkhan, İzmir’de düzenlenen “İzmir’de Dönüşen Çalışma Hayatında İşçi-İşveren Buluşmaları” etkinliğinde yaptığı konuşmada, toplantının 10’uncusunu gerçekleştirdiklerini belirtti. Çalışma hayatının geleceğini etkileyecek stratejik konuları ele almak amacıyla bir araya geldiklerini vurgulayan Işıkhan, yeşil ve dijital dönüşümün işgücü piyasalarına etkilerini, fırsatlarını ve risklerini değerlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Dönüşümün üretim süreçlerinden…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Işıkhan: Asgari ücret belirlemede önceliğimiz tarafların uzlaşmaya varması

Bakan Işıkhan İzmir’de İşçi-İşveren Buluşmaları Toplantısında Konuştu

Bakan Işıkhan, İzmir’de düzenlenen “İzmir’de Dönüşen Çalışma Hayatında İşçi-İşveren Buluşmaları” etkinliğinde yaptığı konuşmada, toplantının 10’uncusunu gerçekleştirdiklerini belirtti. Çalışma hayatının geleceğini etkileyecek stratejik konuları ele almak amacıyla bir araya geldiklerini vurgulayan Işıkhan, yeşil ve dijital dönüşümün işgücü piyasalarına etkilerini, fırsatlarını ve risklerini değerlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Dönüşümün üretim süreçlerinden çalışma biçimlerine kadar pek çok alanı yeniden şekillendirdiğini belirten Işıkhan, “Artık dönüşüme uyum sağlamak bir tercih değil, ekonomik rekabet gücümüzü korumanın bir gereği haline geldi. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda belirlenen 12. Kalkınma Planı, iklim değişikliğiyle mücadeleyi, yeşil dönüşümü ve dijital altyapının güçlendirilmesini kapsayan hedefler belirlemiştir. Ayrıca 2053 net sıfır hedefine ulaşmak için adil geçişin önemi üzerinde durmaktadır.” şeklinde konuştu.

Işıkhan, Yeşil ve Dijital Dönüşüm Sürecinde İşçilerin Beceri Uyumlarının Geliştirilmesi Projesi’nin İzmir’de hayata geçirilen stratejilerinden bahsederek, dönüşümü adil, dengeli ve kapsayıcı bir şekilde yönetmeyi hedeflediklerini söyledi.

Çalışanların becerilerini geliştirmeyi, kırılgan gruplara destek sağlamayı ve dönüşüm sürecinde kimseyi geride bırakmamayı amaçladıklarını belirten Işıkhan, yapılan projeler aracılığıyla istihdamı artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Aday havuz sistemi gibi programların önemine vurgu yaparak, işverenlere ciddi zaman ve maliyet avantajı sağladığını dile getirdi.

Son olarak, asgari ücretin önemine değinen Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu toplayarak işçi ve işveren temsilcileriyle uzlaşma sağlamayı amaçladıklarını belirtti. İzmir Valisi Süleyman Elban ile AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da programda konuşma yaptı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Doğu Anadolu’ya Yeni Kalkınma Programı ile Yatırım Dopingi
Doğu Anadolu’ya Yeni Kalkınma Programı ile Yatırım Dopingi
Mayıs Ayında Ekonomi Yönetimi Yoğun Bir Ajanda Takip Edecek
Mayıs Ayında Ekonomi Yönetimi Yoğun Bir Ajanda Takip Edecek
Borsa İstanbul Rekor Kırdı Günlük Kazançla Kapandı
Borsa İstanbul Rekor Kırdı Günlük Kazançla Kapandı
Piyasalar Fed ECB ve BoE Kararlarını Bekliyor Jeopolitik Gerilimler Odağında
Piyasalar Fed ECB ve BoE Kararlarını Bekliyor Jeopolitik Gerilimler Odağında
Temel Peteklere Teknik Kriterler Getiriliyor Uygunsuz Ürünler Piyasadan Çekilecek
Temel Peteklere Teknik Kriterler Getiriliyor Uygunsuz Ürünler Piyasadan Çekilecek
İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Projelerine 187 Milyon Lira Destek Sağladı
İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Projelerine 187 Milyon Lira Destek Sağladı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması