Son Dakika
--:--:--

Bakan Memişoğlu: Bütün organlarımı bağışlıyorum

Bakan Memişoğlu Organ Bağışı Haftası Etkinliğinde Konuştu Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde düzenlenen “Organ Bağışı Haftası Farkındalık Toplantısı”na katılan Bakan Memişoğlu, organ bağışının önemine vurgu yaptı. Memişoğlu, organ bağışının bir insanın hayatını kurtardığını belirterek, “Bizim inancımıza göre de bir can kurtarmak, bütün alemi kurtarmak gibi bir duygudur. Bunu topluma anlatmamız lazım” dedi. Türk toplumunun organ bağışı…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Memişoğlu: Bütün organlarımı bağışlıyorum

Bakan Memişoğlu Organ Bağışı Haftası Etkinliğinde Konuştu

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde düzenlenen “Organ Bağışı Haftası Farkındalık Toplantısı”na katılan Bakan Memişoğlu, organ bağışının önemine vurgu yaptı. Memişoğlu, organ bağışının bir insanın hayatını kurtardığını belirterek, “Bizim inancımıza göre de bir can kurtarmak, bütün alemi kurtarmak gibi bir duygudur. Bunu topluma anlatmamız lazım” dedi.

Türk toplumunun organ bağışı konusunda özverili olduğunu dile getiren Memişoğlu, yılda 5 binden fazla nakil gerçekleştirdiklerini ve bunların yüzde 90’ının canlıdan yapıldığını açıkladı. Canlıdan organ veren bir topluma ölüm sonrası organ bağışının da önemini vurgulayan Bakan, bu konuda toplumu aydınlatma çabalarının devam edeceğini belirtti.

Türkiye’nin organ naklinde dünyaya örnek olabilecek bir ülke olduğunu ifade eden Memişoğlu, ülkemizde gerçekleştirilen organ nakilleri hakkında bilgi verdi. Özellikle karaciğer ve böbrek nakillerinde başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten Bakan, kadavradan organ bağışı konusunda toplumu bilinçlendirme gerekliliğine dikkat çekti.

Organ bağışı mevzuatında yapılan değişiklikleri de paylaşan Memişoğlu, artık bağış işlemlerinin dijital ortamda yapılabileceğini söyledi. Kendisinin de 1997’de bütün organlarını bağışladığını anlatan Bakan, elektronik ortamda organ bağışında bulunarak örnek oldu. Programda, hastanede tedavi gören çocukların yaptığı resimlerle onurlandırılan Memişoğlu, organ bağışının önemine dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi.

Ankara İl Sağlık Müdürü Niyazi Kurtcebe ise etkinlikte yaptığı konuşmada Ankara’nın organ naklinde öncü bir konumda olduğunu belirtti. Bilkent Şehir Hastanesi’nin Türkiye’deki sayılı merkezlerden biri olduğunu vurgulayan Kurtcebe, organ nakli konusundaki başarılarından bahsetti. Son yıllarda en fazla beyin ölümü tanısı koyan hastanenin Etlik Şehir Hastanesi olduğunu da paylaşarak, organ bağışının önemine dikkat çekti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Ali Fidan Emniyet Genel Müdürü olarak görevine başladı
Ali Fidan Emniyet Genel Müdürü olarak görevine başladı
Yeni nesil suç örgütü üyesi ÖAK Bakü operasyonuyla yakalandı
Yeni nesil suç örgütü üyesi ÖAK Bakü operasyonuyla yakalandı
PTT Kargo Hacmi 2026 İlk Yarısında Yüzde 17 Büyüdü
PTT Kargo Hacmi 2026 İlk Yarısında Yüzde 17 Büyüdü
İletişim Başkanı Duran Dijital Çağda Kamu İletişimi Stratejilerini Açıkladı
İletişim Başkanı Duran Dijital Çağda Kamu İletişimi Stratejilerini Açıkladı
Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan 19 Mayıs Kutlama Mesajı Yayınladı
Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan 19 Mayıs Kutlama Mesajı Yayınladı
2026 İçişleri Uzman Yardımcılığı Sınav Sonuçları Açıklandı
2026 İçişleri Uzman Yardımcılığı Sınav Sonuçları Açıklandı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması