İstanbul Üniversitesi Rektörü, Usulsüz Diploma Soruşturması Hakkında Açıklama Yaptı Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, İstanbul Üniversitesi Rektörü, son günlerde gündemi meşgul eden ‘usulsüz diploma’ soruşturmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Rektör Zülfikar, İstanbul Üniversitesi’nden 28 kişinin diplomalarının neden iptal edildiğini kamuoyuyla paylaştı. 10 Kişilik Kontenjanın Usulsüzce 52’ye Çıkarıldığı Ortaya Çıktı Rektör Zülfikar, üniversitenin köklü tarihine vurgu…
İstanbul Üniversitesi Rektörü, Usulsüz Diploma Soruşturması Hakkında Açıklama Yaptı
Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, İstanbul Üniversitesi Rektörü, son günlerde gündemi meşgul eden ‘usulsüz diploma’ soruşturmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Rektör Zülfikar, İstanbul Üniversitesi’nden 28 kişinin diplomalarının neden iptal edildiğini kamuoyuyla paylaştı.
10 Kişilik Kontenjanın Usulsüzce 52’ye Çıkarıldığı Ortaya Çıktı
Rektör Zülfikar, üniversitenin köklü tarihine vurgu yaparak, 6 asırlık bir kültüre sahip olduklarını belirtti ve bu doğrultuda usulsüz alınan diplomaların iptal edildiğini ifade etti. “1988-1993 yıllarındaki yatay geçişler incelendiğinde, 10 kişilik kontenjanın usulsüz bir şekilde 52 kişiye çıkarıldığı tespit edildi. Üniversitemizin onurunu ve saygınlığını koruma sorumluluğumuzun farkındayız” diyen Zülfikar, yapılan incelemelerin dönem bazlı olduğunu vurguladı.
Diploma İptalinde Beş Usulsüzlük Belirlendi
Rektör Zülfikar, diplomaların iptaline yol açan beş ayrı usulsüzlüğü şu şekilde sıraladı: Tanınırlık belirsizliği, yatay geçiş kontenjanı aşımı, ilam süresi eksikliği, İngilizce yeterlilik belgesi olmaması, kabul işlemlerinde açık hata. Bu usulsüzlüklerin ortaya çıkmasıyla birlikte, İstanbul Üniversitesi lisans ve yüksek lisans diplomalarında ciddi sıkıntılar yaşandığı ortaya çıktı.
Ekrem İmamoğlu’nun da Adı Geçti
İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi’nde mezuniyet diplomasının ‘sahte’ olduğu yönünde çıkan haberler üzerine yapılan incelemeler sonucunda, Ekrem İmamoğlu’nun da adı gündeme geldi. İmamoğlu’nun lisans diploması iptal edilirken, yüksek lisans mezuniyeti ve diploması da geçersiz sayıldı.
İstanbul Üniversitesi Rektörü, yaşanan bu süreçte üniversitenin saygınlığını korumak amacıyla gerekli adımların atılacağını belirtirken, usulsüzlüklerin tespit edilmesi ve diploma iptalleriyle ilgili detayların yakında kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap