Son Dakika
--:--:--
Sağlık

Türkiye acil tıpta ileri seviyede

Türkiye Acil Tıp Vakfı tarafından Kemer ilçesinde düzenlenen 5. Uluslararası Acil Tıp Kongresi’nde çarpıcı açıklamalarda bulunuldu. ## Acil Tıp Kongresi’nde Neler Konuşuldu? Kongreye katılan isimlerden biri olan Çolak, vakfın acil…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye acil tıpta ileri seviyede

Türkiye Acil Tıp Vakfı tarafından Kemer ilçesinde düzenlenen 5. Uluslararası Acil Tıp Kongresi’nde çarpıcı açıklamalarda bulunuldu.

## Acil Tıp Kongresi’nde Neler Konuşuldu?

Kongreye katılan isimlerden biri olan Çolak, vakfın acil tıp alanındaki çalışmaları ve hedeflerini anlattı. Türkiye’de sağlık alanındaki yatırımlara vurgu yaparak, acil servislerin gelişimine dikkat çekti. Çolak’a göre Türkiye, acil tıp konusunda Avrupa ve ABD’yi geride bırakan bir konumda. Acil tıp uzmanlarının tecrübesi ve hastalara sundukları hizmetin kalitesi oldukça yüksek.

## Türkiye’nin Acil Hizmet Altyapısı

Çolak, Türkiye’nin hastane altyapısının güçlü olduğunu belirtti. Ülkede çok iyi hizmet veren hastanelerin bulunduğunu ve küresel salgın sürecinde de başarılı bir performans sergilendiğini ifade etti. Ayrıca Türkiye’de hastane yatak kapasitesinin artırılmasının hızla gerçekleştiğine değinen Çolak, sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğinin arttığını vurguladı.

## Türkiye’nin Acil Tıp Personel Sayısı

Ülkemizde acil tıp alanında çalışan uzman ve akademisyen sayısının yeterli seviyede olduğunu aktaran Çolak, 6 bin civarında acil tıp profesyonelinin görev yaptığını belirtti. Bu sayının her geçen gün arttığını ve Türkiye’nin bu alanda önemli bir birikime sahip olduğunu söyledi.

## Türk Kızılay ile İşbirliği Protokolü

Türkiye Acil Tıp Vakfı ile Türk Kızılay arasında imzalanan iş birliği protokolüne de değinen Çolak, afet ve kriz durumlarında koordinasyonun güçlendirilmesi, acil müdahale kapasitesinin artırılması ve eğitim faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasının amaçlandığını belirtti. Protokol kapsamında ortak projeler yürütülerek toplumun afetlere karşı direncinin artırılmasının hedeflendiğini açıkladı.

Çolak’ın açıklamaları, Türkiye’nin acil tıp alanındaki başarılarını ve gelecek hedeflerini gözler önüne serdi. Kongre, acil tıp alanında önemli bir platform olmaya devam ediyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Sağlık Bakanı Memişoğlu Güney Kore’de Üretim Tesisi İçin Temaslarda Bulundu
Sağlık Bakanı Memişoğlu Güney Kore’de Üretim Tesisi İçin Temaslarda Bulundu
Sağlık Bakanı Memişoğlu İstanbul Tıp Fakültesi Törenine Katıldı
Sağlık Bakanı Memişoğlu İstanbul Tıp Fakültesi Törenine Katıldı
Memişoğlu Tıp ve Adalet Sempozyumu’nda Sağlıkta Hukuk Vurgusu Yaptı
Memişoğlu Tıp ve Adalet Sempozyumu’nda Sağlıkta Hukuk Vurgusu Yaptı
Sağlık Bakanı Memişoğlu Gençlerle Kampüs Hattı’nda Buluştu
Sağlık Bakanı Memişoğlu Gençlerle Kampüs Hattı’nda Buluştu
Bakan Memişoğlu Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Akademik Yıl Açılışında Konuştu
Bakan Memişoğlu Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Akademik Yıl Açılışında Konuştu
Sağlık Bakanı Memişoğlu Bolu’da İki Sağlık Tesisi Açtı
Sağlık Bakanı Memişoğlu Bolu’da İki Sağlık Tesisi Açtı
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.