Son Dakika
--:--:--

400 bini aşkın anne doğum yardımı aldı

Bakan Göktaş’ın A Haber’deki Canlı Yayındaki Değerlendirmeleri Bakan Göktaş, son zamanlarda Türkiye’de aile yapısındaki değişimlere dikkat çekti. Ortalama hane halkı sayısının azaldığını ve evlilik ile anne-baba olma yaşının arttığını belirtti. Ancak genç ve dinamik nüfusun, ülkenin en büyük gücü olduğunu vurguladı. Nüfusun yaşlanma eğilimine dikkat çeken Göktaş, hükümet olarak nüfus politikalarında önemli adımlar attıklarını söyledi….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
400 bini aşkın anne doğum yardımı aldı

Bakan Göktaş’ın A Haber’deki Canlı Yayındaki Değerlendirmeleri

Bakan Göktaş, son zamanlarda Türkiye’de aile yapısındaki değişimlere dikkat çekti. Ortalama hane halkı sayısının azaldığını ve evlilik ile anne-baba olma yaşının arttığını belirtti. Ancak genç ve dinamik nüfusun, ülkenin en büyük gücü olduğunu vurguladı.

Nüfusun yaşlanma eğilimine dikkat çeken Göktaş, hükümet olarak nüfus politikalarında önemli adımlar attıklarını söyledi. 81 ili kapsayan aile çalıştayları düzenlediklerini ve 2023’te Aile Şurası’nı hayata geçirdiklerini açıkladı. Ailenin korunması ve güçlendirilmesi için 2024-2028 yıllarını kapsayan vizyon belgesi ve eylem planı oluşturduklarını ifade etti.

Ayrıca, yeni evlenecek çiftlere destek olmak amacıyla “Aile ve Gençlik Fonu”nu hayata geçirdiklerini belirten Bakan Göktaş, bu destek kapsamında önemli iyileştirmeler yapıldığını aktardı. Bugüne kadar 160 binden fazla çiftin bu fona başvurduğunu ve destekten faydalandığını paylaştı.

Aile ve nüfus konularında önümüzdeki 10 yılın “Aile ve Nüfus 10 Yılı” ilan edileceğini belirten Göktaş, bu süreçte pek çok önemli adım atacaklarını ifade etti. Ayrıca, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda da sıfır tolerans ilkesiyle çalıştıklarını ve yeni politikalar geliştirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Son olarak, terörsüz bir Türkiye vizyonuyla hareket ettiklerini ve şehit aileleri ile gazilerin toplumsal huzur ve barış için önemli olduğunu vurguladı. Bu süreçte şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye devam edeceklerini belirtti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Hazine Bakanı Şimşek ABD’de Temaslara Başladı Dünya Bankası ile Önemli Anlaşma Yapılacak
Hazine Bakanı Şimşek ABD’de Temaslara Başladı Dünya Bankası ile Önemli Anlaşma Yapılacak
Madencilik Sektörü İhracatı Yüzde 14 Artışla 1.5 Milyar Doları Aştı
Madencilik Sektörü İhracatı Yüzde 14 Artışla 1.5 Milyar Doları Aştı
Güneydoğu Anadolu’dan 3 Ayda 871 Milyon Dolarlık Hububat İhracatı
Güneydoğu Anadolu’dan 3 Ayda 871 Milyon Dolarlık Hububat İhracatı
Evde Bakım Yardımları Hesaplara Yatırıldı
Evde Bakım Yardımları Hesaplara Yatırıldı
TPAO ve TotalEnergies Enerji İş Birliği Mutabakat Zaptı İmzaladı
TPAO ve TotalEnergies Enerji İş Birliği Mutabakat Zaptı İmzaladı
Orta Doğu Ateşkesi Küresel Piyasaları Hareketlendirdi
Orta Doğu Ateşkesi Küresel Piyasaları Hareketlendirdi
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması