Son Dakika
--:--:--
Gündem

Türk askerinin Irak ve Suriye’deki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere TBMM’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve Irak’taki Terör Tehditlerine İlişkin Tezkere Gönderdi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı tezkere, Türkiye’nin güney kara sınırlarındaki terör tehdidinin devam ettiğini ve istikrarın sağlanamadığını belirtti. Irak’ın…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türk askerinin Irak ve Suriye’deki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere TBMM’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve Irak’taki Terör Tehditlerine İlişkin Tezkere Gönderdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı tezkere, Türkiye’nin güney kara sınırlarındaki terör tehdidinin devam ettiğini ve istikrarın sağlanamadığını belirtti. Irak’ın toprak bütünlüğüne önem verildiğinin altı çizilen belgede, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin varlığının bölgesel barışı tehdit ettiği vurgulandı.

Suriye’de PKK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin varlığının devam ettiği ifade edilen tezkerede, ülkemizin güvenliğine yönelik tehditlerin sürdüğüne dikkat çekildi. PKK/PYD-YPG’nin Suriye’deki istikrara entegre olmayı reddettiği ve ayrılıkçı gündemlerle süreci engellediği belirtildi.

Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak, terörle mücadeleyi sürdürmek ve uluslararası çabalara destek vermek gerektiği vurgulanan tezkere, Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanacağını belirtti.

Ayrıca, Lübnan’daki Türk askerinin görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere de TBMM’ye sunuldu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin UNIFIL’e katkısının önemine vurgu yapılan belgede, Türkiye’nin barışı koruma çabalarına destek verdiği ifade edildi.

UNIFIL’in görev süresinin 31 Aralık 2026’ya kadar uzatıldığı belirtilen tezkerede, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Lübnan’daki görevine 2 yıl daha devam etmesi kararı alındı. Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler kararları doğrultusunda barış ve istikrarın sağlanmasına katkı sunmaya devam edeceği bildirildi.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Turistik Karaelmas Ekspresi Ekim Ayında Yeniden Seferlere Başlıyor
Turistik Karaelmas Ekspresi Ekim Ayında Yeniden Seferlere Başlıyor
İkitelli Sanayi Bölgesinde Big Bag Çuval İhtiyacı
İkitelli Sanayi Bölgesinde Big Bag Çuval İhtiyacı
Giresun Açıklarında Sürüklenen Teknede 4 Kişi Kurtarıldı
Giresun Açıklarında Sürüklenen Teknede 4 Kişi Kurtarıldı
ŞikayetTR Güvenilir mi Sorusunun Yanıtı Hangi İlkelere Dayanıyor?
ŞikayetTR Güvenilir mi Sorusunun Yanıtı Hangi İlkelere Dayanıyor?
Nazilli’de Çocuklara Güvenli Trafik Eğitimi Başladı
Nazilli’de Çocuklara Güvenli Trafik Eğitimi Başladı
Günlük Stilin Tamamlayıcısı: Kadın Spor Ayakkabı Kombinleri
Günlük Stilin Tamamlayıcısı: Kadın Spor Ayakkabı Kombinleri
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.