Son Dakika
--:--:--

Numan Kurtulmuş: Netanyahu hak ettiği suçun karşılığını görmelidir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan, Pakistan ve Türkiye Üçlü Parlamento Başkanları Toplantısı kapsamında Pakistan’ın başkenti Islamabad’da bulunuyor. Pakistan Ulusal Meclisi Başkanı Serdar Ayaz Sadık, Kurtulmuş’u mecliste karşıladı ve üç lider aile fotoğrafı çektirdi. Kurtulmuş, toplantıda üçlü işbirliği konularını ele alarak önemli bir konuşma yaptı. Aynı zamanda, Pakistan’da meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için taziyelerini…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Numan Kurtulmuş: Netanyahu hak ettiği suçun karşılığını görmelidir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan, Pakistan ve Türkiye Üçlü Parlamento Başkanları Toplantısı kapsamında Pakistan’ın başkenti Islamabad’da bulunuyor. Pakistan Ulusal Meclisi Başkanı Serdar Ayaz Sadık, Kurtulmuş’u mecliste karşıladı ve üç lider aile fotoğrafı çektirdi. Kurtulmuş, toplantıda üçlü işbirliği konularını ele alarak önemli bir konuşma yaptı. Aynı zamanda, Pakistan’da meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti ve terörle mücadelede Pakistan ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Kurtulmuş, üç ülke arasındaki parlamento başkanları toplantısının daha da güçlenmesi gerektiğini vurgulayarak, bu mekanizmanın kalıcı ve kurumsallaşmış bir düzeye taşınması gerektiğine inandığını dile getirdi. Ayrıca, terör, yasa dışı göç ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi tehditlerin önlenmesi için askeri, güvenlik ve savunma sanayisi alanlarındaki işbirliğinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Güney Kafkaslar’daki gelişmelere de değinen Kurtulmuş, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtardığı ve bölgede olumlu adımlar attığını belirtti. Irak’ın Kalkınma Yolu Projesi ve Orta Koridor’un stratejik önemine vurgu yapan Kurtulmuş, bölge ülkeleri arasında ekonomik entegrasyonun güçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Suriye’deki duruma da temas eden Kurtulmuş, ülkenin istikrarı için tüm tarafların sorumluluk alması gerektiğini ve Suriye’ye destek olunması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Filistin’deki durumu da ele alarak insanlık suçlarına karşı mücadelede önemli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Kurtulmuş, genç parlamenterlerin de üçlü mekanizmaya katkı sağlayabileceğini belirterek, Genç Parlamenterler Forumu’nun oluşturulmasının faydalı olacağını dile getirdi. Sonuç olarak, üç ülke arasındaki işbirliğinin daha da güçlenerek, ortak faaliyetlerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
TBMM’de Doğum İzni Artışı ve Sosyal Medya Yaş Sınırı Görüşülecek
TBMM’de Doğum İzni Artışı ve Sosyal Medya Yaş Sınırı Görüşülecek
AB Jet Yakıtı Tedarik Sorunları Kapıda AB Komisyonu Gelişmeleri Değerlendiriyor
AB Jet Yakıtı Tedarik Sorunları Kapıda AB Komisyonu Gelişmeleri Değerlendiriyor
Türk Tarih Kurumu Ansiklopedik Tarih Sözlüğünü Erişime Açıyor
Türk Tarih Kurumu Ansiklopedik Tarih Sözlüğünü Erişime Açıyor
Kılıçdaroğlu’na Erdoğan’a Hakaretten 11 Ay 20 Gün Hapis
Kılıçdaroğlu’na Erdoğan’a Hakaretten 11 Ay 20 Gün Hapis
İnci Kefali İçin 90 Günlük Koruma Süreci Başladı Van Gölü’nde Denetimler 7/24 Sürecek
İnci Kefali İçin 90 Günlük Koruma Süreci Başladı Van Gölü’nde Denetimler 7/24 Sürecek
Ünlü Menajer Hasan Güngör’den Genç Oyunculara Altın Öğütler
Ünlü Menajer Hasan Güngör’den Genç Oyunculara Altın Öğütler
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması