NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Yeni Akademik Yıl Açılış Töreni’nde Buruk Bir Başlangıç Olduğunu Söyledi Prof. Dr. Cem Zorlu, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde, yeni eğitim yılına buruk bir şekilde başlandığını ifade etti. Zorlu, Gazze meselesinin hala kalplerde derin yaralar açtığını vurgulayarak, “Gazze’de kardeşlerimiz ölüm, açlık ve yoklukla sınanıyor….
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Yeni Akademik Yıl Açılış Töreni’nde Buruk Bir Başlangıç Olduğunu Söyledi
Prof. Dr. Cem Zorlu, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde, yeni eğitim yılına buruk bir şekilde başlandığını ifade etti. Zorlu, Gazze meselesinin hala kalplerde derin yaralar açtığını vurgulayarak, “Gazze’de kardeşlerimiz ölüm, açlık ve yoklukla sınanıyor. Orada çocuklar enkazın ortasında büyüyor, anneler sabrın en ağır yükünü taşıyor, babalar ise çaresizliğin acısını en keskin şekilde yaşıyor. Gazze sokaklarında insanlık her gün imtihan ediliyor. Dünyanın en gelişmiş cinayet şebekesi olarak nitelendirilen İsrail rejimi, 723 gündür Gazze ve Batı Şeria’da soykırım ve istila politikalarını sürdürüyor.” şeklinde konuştu.
Öğrencilere yönelik bir mesaj da ileten Zorlu, “Değerli öğrenciler, ilahiyat eğitimi sadece kitaplardan ibaret değildir. Bu eğitim, hakikati aramak, vicdanı inşa etmek ve zulme karşı susmamayı öğrenmektir. Aldığınız her ders sadece sizin değil, tüm insanlığın kaderiyle ilgilidir. Burada edindiğiniz bilgiler, dünyanın her yerinde mazlumlara umut olmalı, zulme karşı direnişin bir parçası olmalıdır. Bu sorumluluk hepimizin omuzlarındadır.” şeklinde konuşmasını sürdürdü.
Program, konuşmaların ardından açılış dersi, Gazze için yapılan dua, hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap