Dışişleri Bakanlığı’ndan Alınan Bilgilere Göre Küresel Kararlılık Filosu Saldırıya Uğradı Uluslararası sularda seyreden Küresel Kararlılık Filosu, İsrail güçlerinin saldırısına maruz kaldı. Türk vatandaşlarının bulunduğu tekneler yasa dışı şekilde ele geçirildi….
Dışişleri Bakanlığı’ndan Alınan Bilgilere Göre Küresel Kararlılık Filosu Saldırıya Uğradı
Uluslararası sularda seyreden Küresel Kararlılık Filosu, İsrail güçlerinin saldırısına maruz kaldı. Türk vatandaşlarının bulunduğu tekneler yasa dışı şekilde ele geçirildi. Ancak Dışişleri Bakanlığı kaynakları, vatandaşların durumunu yakından takip ediyor ve gerekli tüm işlemleri gerçekleştiriyor.
İsrail’deki dini bayramlar sebebiyle işlemlerde gecikmeler yaşanabileceği belirtilirken, Türk vatandaşlarının yakın zamanda serbest bırakılmaları bekleniyor. Vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaşmamaları ve sağlık durumlarının güvence altında olması için gerekli tedbirler alınıyor.
Küresel Kararlılık Filosu, İsrail ablukasını delerek insani yardımı Gazze’ye ulaştırmayı hedefliyordu. Ancak İsrail ordusu 1 Ekim akşamı filoya saldırdı, çok sayıda tekneyi ve gemiyi ele geçirerek yolcuları alıkoydu. Filo, bugüne kadar Gazze’ye ulaştırmayı planlayan en büyük insani yardım filosu olma özelliğini taşıyor.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap