Son Dakika
--:--:--
Gündem

Adalet Bakanı Tunç: CHP’nin Meclis’e gelmemesi saygısızlık

Adalet Bakanı Tunç, Meclis Açılışında Gündemi Değerlendirdi Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. Dönem 4. Yasama Yılı Açılış Toplantısı öncesinde Adalet Bakanı Tunç, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Adalet Bakanı Tunç: CHP’nin Meclis’e gelmemesi saygısızlık

Adalet Bakanı Tunç, Meclis Açılışında Gündemi Değerlendirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. Dönem 4. Yasama Yılı Açılış Toplantısı öncesinde Adalet Bakanı Tunç, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tunç, yeni yasama yılının hayırlı olmasını dileyerek milletvekillerinin yaz boyunca milletle iç içe olarak aldıkları talepleri Meclis’te hayata geçirmek için yoğun bir çalışma temposuna gireceklerini belirtti.

CHP’nin Meclis Açılışına Katılmama Kararı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını değerlendiren Tunç, Meclis’in milli iradenin tecelligahı olduğunu vurgulayarak, Cumhuriyeti kuran meclisin önemine dikkat çekti. Muhalefetin Meclis’e gelmemesini yasamaya saygısızlık olarak nitelendiren Bakan Tunç, muhalefetin üç ana sütuna yönelik eleştirilerini sert bir dille eleştirdi.

Tunç, terörsüz bir Türkiye’nin ekonomik ve sosyal açıdan daha büyük başarılara imza atabileceğini vurgulayarak, terörle mücadelenin devam eden bir süreç olduğunu ifade etti. Adalet Bakanı, terörsüz bir Türkiye’nin geleceğe güvenle bakabilen bir ülke olmasının önemine değindi.

Adalet Bakanlığı olarak teröre karşı mücadelede tüm kurumlarla koordinasyon içinde olduklarını belirten Tunç, terörle mücadelede elde edilen başarıları, yasal düzenlemeler ve infaz usullerinde yapılan değişiklikleri anlattı. Tunç, teröre karşı mücadelede milletin desteğinin önemine vurgu yaparak, Meclis’in alacağı kararların milletin taleplerini yansıtması gerektiğini söyledi.

Son olarak, Adalet Bakanı Tunç, Meclis’in çalışmaları doğrultusunda çocukların suça sürüklenmesini engellemeye yönelik yeni düzenlemelerin gündeme geleceğini ve toplumsal huzuru bozan suçların cezalarının artırılacağını ifade etti. Tunç, hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak terörsüz bir Türkiye için tüm kurumların işbirliği içinde olması gerektiğini belirtti.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
54 İlde Kaçakçılık Operasyonu 294 Şüpheliye İşlem Yapıldı
54 İlde Kaçakçılık Operasyonu 294 Şüpheliye İşlem Yapıldı
Mardin Jandarması Mobil Araçla Çocuklara Trafik Eğitimi Verdi
Mardin Jandarması Mobil Araçla Çocuklara Trafik Eğitimi Verdi
Turistik Karaelmas Ekspresi Ekim Ayında Yeniden Seferlere Başlıyor
Turistik Karaelmas Ekspresi Ekim Ayında Yeniden Seferlere Başlıyor
İkitelli Sanayi Bölgesinde Big Bag Çuval İhtiyacı
İkitelli Sanayi Bölgesinde Big Bag Çuval İhtiyacı
Giresun Açıklarında Sürüklenen Teknede 4 Kişi Kurtarıldı
Giresun Açıklarında Sürüklenen Teknede 4 Kişi Kurtarıldı
ŞikayetTR Güvenilir mi Sorusunun Yanıtı Hangi İlkelere Dayanıyor?
ŞikayetTR Güvenilir mi Sorusunun Yanıtı Hangi İlkelere Dayanıyor?
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.