Son Dakika
--:--:--
Gündem

Korsan taşımacılığı önlemek için artırımlı ceza uygulamasına geçildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemelerle korsan taşımacılığın ve fahiş fiyat uygulamalarının önüne geçmek amacıyla artırılmış cezaların devreye alındığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, yabancı plakalı araçlarla…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Korsan taşımacılığı önlemek için artırımlı ceza uygulamasına geçildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemelerle korsan taşımacılığın ve fahiş fiyat uygulamalarının önüne geçmek amacıyla artırılmış cezaların devreye alındığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, yabancı plakalı araçlarla gerçekleştirilen usulsüz taşımacılığa karşı caydırıcı cezaların getirildiğini ve Türk taşımacıların uluslararası rekabet gücünün artırıldığını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, yetki belgesi, sözleşmeli taşıt kullanımı, idari para cezaları ve yabancı plakalı taşıtlar gibi birçok alanda düzenlemeler içeriyor.

Bakan Uraloğlu, yapılan düzenlemelerle ilgili detayları paylaşarak, sektördeki gelişmelerin dikkate alındığını ve korsan taşımacılığın önlenmesi, fahiş fiyat uygulamalarının engellenmesi ve denetimlerin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için cezaların artırıldığını vurguladı.

Uraloğlu, taşıma yoluyla eğitime erişim konusundaki faaliyetlerde alınan tedbirlerle eğitim ve öğretimin aksamaması için önlemler alındığını, taşımacıların finansal kiralama yoluyla edindikleri araçları rahatça kullanabilmelerine olanak tanıyan düzenlemelerin yapıldığını belirtti.

Ayrıca yabancı plakalı araçlarla yapılan taşımacılığa yönelik getirilen düzenlemelerle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Uraloğlu, yabancı plakalı araçlarla usulsüz taşımacılık yapanlara caydırıcı cezaların uygulanacağını ve Türk taşımacıların uluslararası alanda daha rekabetçi hale getirileceğini dile getirdi. Yabancı plakalı araçlarla yapılan taşımalarda yaşanan ihlaller neticesinde belirlenen idari para cezalarının, kabahatin ciddiyetine göre belirlendiğini ifade etti.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
54 İlde Kaçakçılık Operasyonu 294 Şüpheliye İşlem Yapıldı
54 İlde Kaçakçılık Operasyonu 294 Şüpheliye İşlem Yapıldı
Mardin Jandarması Mobil Araçla Çocuklara Trafik Eğitimi Verdi
Mardin Jandarması Mobil Araçla Çocuklara Trafik Eğitimi Verdi
Turistik Karaelmas Ekspresi Ekim Ayında Yeniden Seferlere Başlıyor
Turistik Karaelmas Ekspresi Ekim Ayında Yeniden Seferlere Başlıyor
İkitelli Sanayi Bölgesinde Big Bag Çuval İhtiyacı
İkitelli Sanayi Bölgesinde Big Bag Çuval İhtiyacı
Giresun Açıklarında Sürüklenen Teknede 4 Kişi Kurtarıldı
Giresun Açıklarında Sürüklenen Teknede 4 Kişi Kurtarıldı
ŞikayetTR Güvenilir mi Sorusunun Yanıtı Hangi İlkelere Dayanıyor?
ŞikayetTR Güvenilir mi Sorusunun Yanıtı Hangi İlkelere Dayanıyor?
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.