Ticaret Bakanından Merkez Bankasının Faiz İndirimine İlişkin Değerlendirme Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından Merkez Bankası’nın politika faizini 250 baz puan indirerek yüzde 40,5’e çekmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu….
Ticaret Bakanından Merkez Bankasının Faiz İndirimine İlişkin Değerlendirme
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından Merkez Bankası’nın politika faizini 250 baz puan indirerek yüzde 40,5’e çekmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, faizlerdeki düşüş trendine vurgu yaparak, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası gibi devletin ilgili kurumlarıyla uyum içinde olduklarını belirtti.
İhracatçıların finansman imkanlarını geliştirme çabalarından bahseden Bolat, TCMB Para Politikası Kurulu’nun faiz kararıyla reeskont kredisi iskonto oranının yüzde 20,33’e gerileyerek ihracatçı firmaların net maliyetinin yüzde 25,52’ye düştüğünü ifade etti. Bu süreçte ihracatçıların desteklenmesi, finansmana erişim imkanlarının genişletilmesi ve kolaylaştırılmasına özel önem verdiklerini vurguladı.
Bolat, Türk Eximbank’ın 2024 yılında ihracatçılara sağladığı 48,7 milyar dolarlık desteğin önemine dikkat çekerek, 2025 yılı için hedeflerinin bu desteği 52 milyar dolara çıkarmak olduğunu dile getirdi. Enflasyonun azalması, milli gelirdeki artış, dış ticaret ve cari işlemler dengesindeki iyileşmeler, finansal istikrarı sağlama yönelik kararlı adımlar ve döviz rezervlerindeki artış gibi faktörlerin ekonomide denge ve istikrarın güçlenmesine katkı sağladığını belirtti.
Bolat’ın yaptığı bu değerlendirme, ekonomideki gelişmeler ve ihracatçıların desteklenmesi konusundaki kararlılıkla ilgili önemli bir perspektif sunuyor.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap