BDDK Yönetmelik Değişiklikleri Yayımlandı ve Yürürlüğe Girdi Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan BDDK tarafından gerçekleştirilen yönetmelik değişiklikleri yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, “Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları…
BDDK Yönetmelik Değişiklikleri Yayımlandı ve Yürürlüğe Girdi
Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan BDDK tarafından gerçekleştirilen yönetmelik değişiklikleri yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, “Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik”te yapılan değişikliklerle, finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin katılım esasına göre faaliyet göstermeleri sağlanacak düzenlemeler getirildi.
Yönetmelikte ayrıca, söz konusu şirketlerin kuracakları veya katılacakları ortaklıkların sadece kredi kuruluşu ve finansal kuruluşlarla sınırlandırıldığı belirtildi.
Diğer bir yönetmelik değişikliği ise “Varlık Yönetim Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları ile Devralınacak Alacaklara İlişkin İşlemler Hakkında Yönetmelik”te yapıldı. Bu değişiklikle, katılım esasına göre faaliyet gösterecek varlık yönetim şirketlerine ilişkin düzenlemeler getirilirken, bilgi sistemlerinin bağımsız denetime tabi tutulması zorunlu hale getirildi.
Ayrıca, varlık yönetim şirketlerinin devraldıkları alacaklardan dolayı edindikleri iştirakleri üç yıl içinde elden çıkarmalarının zorunlu hale getirildiği yönetmelikte, BDDK’nin denetim ve gözetimine tabi kaynak kuruluşların, kendilerini kontrol eden veya kontrol ettikleri varlık yönetim şirketlerine alacaklarını ihale usulü yöntemi dışında devretmelerinin yasaklandığı vurgulandı.
Son olarak, yönetmelikte takibe düşmemiş alacaklardan sadece altmış günden az gecikmesi olan alacaklarının varlık yönetim şirketlerine devredilmesinin yasaklandığı ve finansal tüketicilerin korunmasına yönelik olarak varlık yönetim şirketlerinin müşterilerle iletişim kurabileceği gün ve saatlerde değişiklikler yapıldığı belirtildi.
Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.
Yorum Yap